Es vol crear a Roses una Associació Cultural de Setmana Santa

Processó de Divendres Sant de Roses

L'organització de la Processó de Divendres Sant de Roses enllestint les figures religioses

Una entitat que acolliria les Germandats religioses que s’han creat fins al moment com asociación culturals que desfilen cada any en la Processó de Divendres Sant

Processó de Divendres Sant de Roses
L’organització de la Processó de Divendres Sant de Roses enllestint la figura religiosa de Jesús el Natzaré

Aquesta nit se celebra a Roses la Processó de Divendres Sant. Tradició religiosa que s’organitza per novè any consecutiu, des del 2010 després de 39 anys en l’oblit.
I durant aquest nous anys, la processó de Roses ha anat creixent en participants com en públic, que ha sortit al carrer per veure desfilar als tamboriners, els manaies, els penitents i als creients que porten sobre les seves espatlles les figures religioses.

Així mateix, s’han anat creant les diferents Germandats corresponents a aquestes figures, com són la del Crist de la Columna, Jesús el Natzaré, el Crist de la Creu i la Verge dels Dolors.

Germandats que s’han creat de manera oficial constituint-se en diferents associacions culturals de Roses, però la voluntat dels organitzadors de la Processó del Divendres Sant de Roses és “crear, com vam acordar en una reunió que vam fer, una Associació Cultural de Setmana Santa, i que totes les que s’han creada fins ara, que continuïn i es gestionin a si mateixes, però que totes estiguin sota el paraigües d’una sola entitat”, ha afirmat un dels organitzador de la processó, Eduardo Martín, el qual ha agafat les regnes dels preparatius d’aquesta tradició religiosa en fer un pas al costat l’Associació Rosinca de Festes, AROFES, després de la mort de la Maria Foraster.

Més 150 persones participen en la Processó de Divendres Sant de Roses d’enguany

La Processó de Divendres Sant de Roses, en la que participaran  més de 150 persones, s’iniciarà, com cada any, a les 9 de la nit des de la plaça de l’Església per passar pels carrers Puig Rom, Francesc Macià, Nou, Riera Ginjolers, agafar de nou el carrer Puig Rom per arribar un altre cop a la plaça per entrar les figures religioses de nou a l’església.
Es calcula que la Processó durarà entre 1 hora 40 minuts i 2 hores.