Escriptor rosinc productiu i de talent presenta un segon llibre en menys d’un mes

Esteve Sala

Un moment de la presentació del poemari 'Qunze de quaranta' d'Esteve Sala

Esteve Sala va presentar dissabte el llibre de poesia ‘Quinze de quaranta’ després d’haver fer el mateix amb la seva novel·la ‘Els pecats d’Amets a principis d’aquest mes d’abril

Esteve Sala
Un moment de la presentació del poemari ‘Qunze de quaranta’ d’Esteve Sala

El professor i intel·lectual Eusebi Ayensa va ser l’encarregat, juntament amb la directora de la biblioteca municipal de Roses, Pilar Cortés, de presentar el poemari ‘Quinze de quaranta’ de l’escriptor rosinc Esteve Sala.
Sala, com el va definir, com el va definir Ayensa, és un escriptor productiu perquè en menys d’un mes ha presentat dues obres. La primera, a principis d’aquest mes, va ser la novel·la ‘Els pecats d’Amets’, amb el que va quedar finalista I la segon va tenir lloc el passat dissabte al vestíbul del Teatre Municipal, “és un recull de 15 poemes de 40 versos, per això és diu ‘Quinze de quaranta’, perquè són quinze poemes que vaig presentar en les diferents edicions dels Jocs Florals de Roses i que podien tenir com a màxim quaranta versos”, va explicar l’autor. Un llibre on els versos estan il·lustrats pels dibuixos de Jordi Bronsoms.

I Esteve Sala és un escriptor de talent perquè en els darrers anys els reconeixements que ha obtingut en el món de la literatura ha estat en la mateixa progressió que la seva producció literària, perquè, per exemple, cinc versos del poemari ‘Quinze de quaranta’ van guanyar al llarg de les cinc convocatòries dels Jocs Florals impulsats per l’Ajuntament de Roses i el Rotary Club Roses-Empuriabrava.
A més, també es va emportar l’any passat el XV Premi de Poesia de Vila de Prades, i fa dos anys, al 2015, el XV Certamen de Poesia d’Olot.

Pel que fa al gènere narratiu, Esteve Sala, ha guanyat també, entre d’altres, el Premi ‘Víctor Alarí’ de Cubelles o el VI Certamen literari de relat breu de Santa Eulàlia de Ronçana.

Durant la presentació de ‘Quinze de quaranta’ membres del Grup de Teatre de Roses van recitar alguns versos inclosos en el llibre.

Esteve Sala

Esteve Sala és professor de llengua i literatura catalanes, a més de delegat del Sindicat de Professors de Secundària. Ha escrit diferents articles a l’Empordà sobre les obres del Grup de Teatre de Roses, i ha estat membre de jurats literaris i organitzador dels homenatges, al 1998 a Carner, i al 1999 a Martí Pol amb alumnes de l’Institut Cap Norfeu de Roses.

Ha publicat dos poemaris, ‘Miratge de claror’, amb el que va quedar finalista al 1998 del Premi Josep Mª López Picó, i ‘L’estoig del temps’ (2012), una novel·la de contes, ‘Els pecats d’Amets (2017) i el darrer ‘Quinze de quaranta’.