Esgotats no, rebentats van acabar els ciclistes de Roses la tercera etapa de la Transpyr

Transpyr Coast to Coast
Joan Ripoll i Francesc Ferrer a dalt del port del Cantó amb dos participants més i a la dreta Guerau Carrión tot just arribar a Pont de Suert

Ahir va ser una etapa tant dura a causa d’unes condicions climatològiques extremes que fins i tot Joan Ripoll i Francesc Ferrer es van plantejar la possibilitat d’abandonar

Joan Ripoll i Francesc Ferrer a dalt del port del Cantó amb dos participants més i a la dreta Guerau Carrión tot just arribar a Pont de Suert

La Transpyr Coast to Coast va completar la tercera etapa entre la Seu d’Urgell i el Pont de Suert, tot just a les portes del Pirineu aragonès.

Va ser una de les etapes reina de la prova, els ciclistes de la Transpyr Backroads van haver de patir molt els efectes de la pluja i el fred intens, especialment durant el descens del Port del Cantó fins a la població de Sort, durant el qual la temperatura ha baixat fins els 2,5ºC. 

Una baixada d’aquest port definida per Joan Ripoll i Francesc Ferrer, els ciclistes de Roses que hi participen en la cursa de carretera, com “un calvari, amb tanta fred que els dits els teníem congelats i no teníem tacte per frenar”. De tal manera que fins i tot van afirmar en arribar a Pont de Suert que “hem estat a punt d’abandonar”. Una possibilitat que la van sospesar, paradoxalment, en calent, i que van mantenir fins passar per Sort, població situada a meitat de l’etapa, però un cop allà “quan ja teníem decidit de plegar hem comprat roba, hem menjat, hem entrat en calor… I hem decidit continuar”, va explicar Ferrer.

Esperem que tant Francesc Ferrer com Joan Ripoll hagin descansat i recuperat forces perquè avui surten del Pont de Suert pe recórrer els 135 km de la quarta etapa que els portarà fins a Aínsa.

I si l’etapa per carretera ha estat dura, la de MTB, ha estat definida pel ciclista rosinc que hi participa a la Transpyr en aquesta modalitat, Guerau Carrion com a “dantesca, perquè hem sortit amb pluja però, per acabar-ho de fer terrible, quan he arribat al primer avituallament, a meitat del primer port la temperatura ha caigut en picat, de tal manera que a dalt del port, la pluja s’ha convertit en neu, ja que la temperatura era de 0°”.

Va ser una tercera etapa “on era més important el cap que les cames. Els camins estaven molt enfangats i això feia que fos difícil pedalar. I tenies dues possibilitats reals d’enfonsar-te en el fang o de relliscar per culpa del fang. I per això han hagut d’abandonar més de 20 participants de BTT”, ha explicat Carrion, al qual avui l’esperen 96 km, 42 dels quals cronometrats, en una etapa que tornarà a posar a prova la capacitat física i mental dels ciclistes fins arribar a Aínsa.