Els Espais Naturals de l’Empordà han programat un total de 23 sortides guiades al llarg del 2017

Espais Naturals de l'Empordà

Sortides guiades que s’iniciran el pròxim dissabte, 26 de març, i finalitzaran el 10 de desembre

Espais Naturals de l'EmpordàEls diversos espais naturals que hi ha a les comarques de l’Alt i el Baix Empordà organitzen de forma coordinada un conjunt de sortides guiades al llarg de 23 diumenges distribuïts entre la primavera i la tardor. La primera d’aquestes sortides estava programada per al proper diumenge, 26 de març, al dolmen de la Gutina i al menhir de la Murtra i la promou el Paratge Natural d’Interès Nacional de l’Albera. En tots els casos, les places són limitades i es recomana trucar amb antelació, per reservar plaça, al telèfon de l’espai que organitza la sortida.

Al llarg dels mesos de març, abril, maig i juny es programen visites a indrets tan diversos com la descoberta de l’olivera al Parc Natural del Montgrí o d’una màquina ecològica a les illes Medes, una caminada per l’espai Natura Mig de Dos Rius fins al Cortalet, una passejada a peu per les Salines amb concurs d’Instagram, pels megàlits de les Gavarres, sortides amb burricleta pel Montgrí i el Cap de Creus i recorreguts pel Fluvià, Sant Genís Desprac i la serra de Tramonts.

Després del parèntesi de l’estiu, les sortides guiades està previst reprendre-les el 10 de setembre amb una sessió d’iniciació a l’observació de la fauna al Parc Natural del Cap de Creus. També es programa la descoberta del fons marí de les illes Medes i del Cap de Creus des de l’aigua i del marge esquerra del Fluvià, en aquest cas coincidint amb el Festival de les Aus. També s’han previst excursions del Cortalet a la Llauna de la Rogera, pel Parc del Manol, una pujada al Montclar i al Faig de la Pedra i una volta per l’Estela, a la zona de la Garrotxa d’Empordà. També hi ha prevists un curs d’iniciació a la fotografia amb motiu de la cuita tradicional de rajols i de la carbonera de Forallac i la celebració de la XXXIII edició de l’Alberada a Vilajuïga.

L’any passat es van programar un total de 22 sortides que van aplegar més de 650 participants, tot i que el mal temps va afectar-ne quatre d’elles.