“Espanya és incapaç de produir una resposta política per aturar la independència”

Toni Strubell
Toni Strubell durant la seva alocució a la presentació de la pel·licula de la Via Catalana a la Ciutadella de Roses

Toni Strubell, expresident de Solidaritat Catalana per la Independència va ser ahir a Roses, a la presentació de la pel·lícula de la Via Catalana

Toni Strubell
Toni Strubell durant la seva alocució a la presentació de la pel·licula de la Via Catalana a la Ciutadella de Roses

Tot just un mes de la Diada Nacional de Catalunya i d’haver aconseguit unir el país de nord a sud amb una cadena humana, ahir 11 d’octubre, es va presentar la pel·lícula de l’anomenada Via Catalana.
Un presentació que es va portar a terme a les principals ciutats del país i capitals de comarca. La Vila de Roses també va fer la seva presentació a la sala d’exposicions de la Ciutadella.
Una presentació que va comptar amb la presència del exdiputat al Parlament i expresident de Societat Catalana per la Independència, Toni Strubell.
El filòleg i polític català es va dirigir als assistents abans de la projecció de la pel·lícula per destacar “l’organització demostrada  pel país a la Via Catalana per portar-la a terme. Una organització que és la màxima garantia que aconseguirem, entre tots, crear una estat independent català”.

Strubell va manifestar a l’auditori que davant la reclamació del poble català envers un estat propi “Espanya no té resposta política per aturar aquest procés” , remarcant que després del passat Onze de Setembre “per una vegada a la història s’han girat les tornes, ara ja no som nosaltres que juguem a la defensiva, demà (per avui) seran els espanyolistes els que no trobaran cap problema d’ajuntar-se amb elements de l’extrema dreta per expressar la seva idea de domini i colonització”.
El coordinador de la Comissió de la Dignitat, iniciativa per recuperar els documents catalans traslladats per Franco i dipositats en l’arxiu de Salamanca,  va dir als assistents que “si el món va quedar impressionat per alguna cosa durant la Diada va ser que va quedar que Catalunya és un poble que no s’aturarà, que ès un poble extraordinàriament organitzat, i que és un poble que està ple d’una cosa que demà (per avui) a la Rambla de Barcelona no es veurà, que és il·lusió”.

Toni Strubell va finalitzar la seva al·locució dient que l’haver participat a la Via Catalana l’omple d’orgull, i que durant el transcurs de la mateixa va viure un dels moments més emocionants de la seva vida, quan va sentir totes les sirenes de les dotacions del cos de Bombers de Maçanet de la Selva a l’hora assenyalada, les 17:14.

La pel•lícula d’una Diada històrica

DVD Via CatalanaLa pel·lícula de la Via Catalana reviu la Via Catalana amb imatges i fa un repàs de tots els actes que van tenir lloc en aquesta jornada històrica. El film arrenca a primera hora del matí del dia Onze i destaca la jornada posant èmfasi en la tasca dels voluntaris, el repte d’enllaçar les Terres de l’Ebre, la defensa de la cultura i el moment històric que es va produir a les 17:14 quan tot el país es va unir de nord a sud. La pel·lícula inclou també imatges de l’acte polític descentralitzat i de la reivindicació pacífica, democràtica i festiva del poble de Catalunya a favor de la independència. La participació desinteressada de tots professionals del mitjà cinematogràfic i audiovisual ha fet possible aquest document històric, la realització del qual ha estat encapçalada per Lluís Cabeza.

El DVD de la pel·lícula de la Via Catalana, es pot adquirir avui, 12 d’octubre, i demà, dia 13, amb la compra del diari ARA , El Periódico, El Punt-Avui i La Vanguardia.