Els espectacles treuen protagonisme a les decoracions florals de la Fira de la Rosa i omplen els carrers de públic

VI Fira de la Rosa de Roses

Multitud de gent a la Rambla Ginjolers per presenciar al desfilada de pentinats de la Fira de la Rosa

L’objectiu és aconseguir que la Fira de la Rosa de Roses “esdevingui en una festa comercial del poble”, ha manifestat el regidor de Turisme, Fèlix Llorens

VI Fira de la Rosa de Roses
Multitud de gent a la Rambla Ginjolers per presenciar al desfilada de pentinats de la Fira de la Rosa

La Fira de la Rosa ha experimentat un any de canvis. Ha passat de ser una mostra d’exposicions florals “a ser una fira per gaudir dels espectacles que s’han portat a terme al carrer, que era l’objectiu que ens havíem fixat, celebrar moltes activitats pels carrers del poble, els quals han obtingut una molt bona acceptació de públic, ja que s’han vist la Rambla i els carrers de la Vila plena de famílies gaudint dels espectacles, i visitant els establiments i comerços de Roses, i això ja és un èxit”.
ha manifestat el regidor de Promoció Econòmica, Fèlix Llorens.

Tot i això, el regidor reconeix que les decoracions florals que la Fira de la Rosa ha tingut anys enrere, enguany han passat molt desapercebudes, “totalment d’acord, ja que hem donat molta més importància a que la gent s’ho passes bé i que estigues entretinguda tot el dia que no pas a les decoracions florals”. Unes ornamentacions amb flors que la gent se les trobarà amb la celebració del Corpus, segons ha afirmat Llorens.

En definitiva, aquest nou camí que ha emprés la Fira de la Rosa en el seu contingut es recorrerà els propers anys, ja que, ha assegurat el responsable de Promoció Econòmica i Turisme, es continuarà donant protagonisme als espectacles al carrer, remarcant que “hem de recordar d’on veníem, i veníem d’una Fira de la Rosa on l’eix principal era un mercat d’artesania que omplia tota la Rambla , però portava poc benefici als comerciants de Roses, i amb això vam voler acabar d’una forma radical, i ara omplim la Rambla de gent per assistir als espectacles, la qual cosa no perjudica als comerciants, al contrari, els beneficia”.

Pel que a les roses i flors, “per l’any vinent volem implicar més directament als comerciants i als veïns dels carrers comercials del poble perquè cada vial sigui decorat al seu gust amb la col·laboració i finançament de l’Ajuntament, així que tothom que vulgui presentar idees i propostes sobre com decorar els carrers serà benvingut, perquè el que volem és que la Fira de la Rosa es converteixi en una festa comercial  del poble”, ha afirmat Félix Llorens.

Espectacles per a tothom

La Fira es centrava en tres espais principals, la Rambla, que va acollir la majoria d’espectacles; la Plaça Catalunya, dedicada a la gastronomia i el mercat d’artesania; i Ca l’Anita, consagrada a l’exposició de roses i rosers, que com als darrers anys presentava l’Associació d’Amics de les Roses de Sant Feliu de Llobregat.
A més, la decoradora Laia Risques, s’havia encarregat de tematitzar amb motius florals una desena d’espais patrimonials del municipi per així ressaltar-los.

Dissabte, la companyia Jubi-Teatre va ser l’encarregada d’encetar el carrusel d’espectacles que es van celebrar durant tota La Fira de la Rosa.
Amb dos escenaris que funcionaven en paral·lel, un a la Rambla i l’altra a la Plaça de Sant Pere, els milers de visitants van poder gaudir de la sàtira del clown Dos Perillas, els trucs de màgia de Txema Màgic, el xou d’acrobàcies de Circ Vermut, el concert de La Madame Boggie amb els seus ballarins de lindy hoop, les coreografies de dansa dels estudis de Silvia Busquests i GimRos, l’humor del clown Claudio Levatti, i les acrobàcies dels trapecistes de Bot Project.
I  a la plaça Catalunya, es van poder degustar els tastets gastronòmics, on es van vendre un miler de tiquets per poder assaborir un sushi a cervesa artesana.

La nit de dissabte va acabar amb un dels esdeveniments més vistosos i espectaculars de la Fira de la Rosa, un mapping a la porta de la Ciutadella, que va ser el preludi del concert de de jazz i blues de The Soul Beam. Músics que van donar per finalitzat una jornada que es va viure a un ritme frenètic entre espectacles, gastronomia, mostres florals i música.

Els tallers i joc per a la mainada van donar el tret de sortida de diumenge, uns tallers i joguines ubicats a la Rambla que van tenir molt de protagonisme durant tot el dia.
A més, durant el matí, es va poder gaudir de la funció de teatre infantil a càrrec de la companyia Roseland, i de la música i l’humor que desenvolupava pels carrers de la Vila La Banda Forània.

A la tarda, hi va haver més dansa amb les coreografies de les escoles de dansa de Gabriela Martin i Sara Garcia.
I poc abans de cloure la Fira de la Rosa, milers de persones van seguir la multitudinària Desfilada de Pentinats Florals i body panting, que enguany va anar a càrrec de la Perruqueria Marina, NutxyB i Flors Mateu.

I si la companyia Jubi-Teatre va ser l’encarregada d’encetar el carrusel d’espectacles, els mateixos actors van ser els encarregats de posar el punt i final amb una darrera sessió del sainet ‘Jugant amb els motius de Roses’ que es va portar a terme a l’antic rentador municipal.

1000 Roses a Roses

VI Fira de la Rosa de Roses
El mapping celebrat a les portes de la Ciutadella de Roses va ser molt espectacular i vistòs

Cal recordar, que fins al 4 de juny es pot participar a la campanya gastronòmica 1000 Roses a Roses, en la qual el consistori rosinc convida 1.000 dones que es diguin Rosa (Rosita, Roser, Rosor o Rusó, o els compostos, Maria Rosa, Rosa Maria…), a degustar un Menú de la Rosa en algun de la trentena de restaurants participants.
Podeu trobar tota informació de com formalitzar les reserves en aquest document adjunt.

Concurs instagram

També durant els propers dies es farà saber el guanyador del concurs d’Instagram que s’ha celebrat el cap de setmana i que demanava als participants publicar fotografies de la Fira de la Rosa 2017 amb l’etiqueta #firarosa2017. El guanyador del concurs rebrà 100 euros en metàl·lic.