Espectacular persecució amb un cotxe de la policia donant diverses voltes de campana

Policia Nacional
El cotxe policial va acabar bolcant després d'una espectacular persecució

La Policia Nacional va interceptar un vehicle amb droga a Agullana després d’una accidentada persecució des de La Jonquera

Agents de la Policia Nacional van detenir a la localitat d’Agullana, a l’Alt Empordà, a un home de nacionalitat belga que transportava 27 quilos de marihuana en el seu vehicle, quan circulava en direcció a França, presumptament amb destinació Bèlgica. 

En el marc d’un dispositiu de control contra la delinqüència itinerant, la matinada del passat dia 9 de novembre, es va detectar un vehicle que va infondre sospites als policies que controlaven la Nacional II, en el terme municipal de La Jonquera, d’estar relacionat amb el narcotràfic.

La forta olor a marihuana que desprenia l’interior del vehicle va alertar als agents

Quan els agents van requerir al conductor per a la seva identificació i que estacionés el seu vehicle en la zona de seguretat, aquest va fer una violenta maniobra de fugida amb el risc d’atropellament per a un dels policies intervinents.

Tot seguit es va iniciar una persecució amb la finalitat d’interceptar al vehicle fugit que es dirigia a gran velocitat cap a França. En el nucli urbà de El Pertús va fer un canvi brusc de sentit retornant novament sobre els seus passos amb direcció novament cap a Espanya, provocant que el vehicle policial hagués de realitzar una maniobra evasiva per a no col·lidir amb aquest.

Un altre vehicle policial que es trobava en els voltants es va sumar a la persecució que va transcórrer per la carreta GI-500 en direcció Agullana. Durant el seguiment i provocat per la frenada del vehicle perseguit el cotxe policial es va sortir de la carretera en evitar col·lidir per abast. Fruit d’això es va sortir de la via donant diverses voltes de campana quedant el cotxe panxa en l’aire en un petit talús.

Finalment, el cotxe fugat va ser interceptat als carrers d’Agullana després d’haver bolcat, també, en impactar amb un desnivell de la calçada. Els agents després d’excarcerar al conductor que no presentava lesions d’importància, van localitzar en el seient de darrere dues borses de grans dimensions que contenien 25 paquets embassades al buit contenint en el seu interior una substància vegetal, pel que sembla marihuana, motiu pel qual va ser detingut com a presumpte autor d’un delicte de tràfic d’estupefaents i contra la seguretat del trànsit.

Tant els agents accidentats com el detingut no presenten lesions de gravetat 

Els agents després de quedar momentàniament atrapats a l’interior del vehicle van aconseguir sortir pels seus propis mitjans i avisar als serveis d’emergència, sent traslladats amb ferides lleus l’hospital de Figueres per a la seva avaluació.

D’igual manera el detingut després de ser atès en el CAP de la Jonquera va ser traslladat a dependències policials. Després de ser posat a la disposició del Jutjat d’Instrucció en funcions de Guàrdia de Figueres, es va ordenar el seu ingrés a presó provisional.