Suquet de peix de Rose

Esquerra Republicana de Catalunya reivindica el seu compromís amb l’habitatge social

Els candidats al Congrés d’ERC per Girona, Joan Margall, i el candidat al Senat, Jordi Martí, es reuneixen amb la Fundació SERGI per conèixer les demandes en matèria d’habitatge

L’accés a l’habitatge és un dels grans problemes actuals per la ciutadania catalana i gironina. És per aquest motiu, que des d’Esquerra Republicana es treballa d’allà on és present per poder adoptar mesures en benefici de la ciutadania. Els candidats d’Esquerra Republicana per Girona al Congrés, Joan Margall Sastre, i al Senat, Jordi Martí Deulofeu, s’han reunit amb la fundació SERGI per conèixer la tasca i les demandes de l’entitat, especialment en matèria d’habitatge.

En aquest sentit, des de la fundació, presidida per Albert Quintana i dirigida per Lluís Puigdemont, han expressat la seva preocupació i la demanda en relació amb la necessitat de modificar la legislació per excloure les entitats socials com a grans tenidors.

“Des d’Esquerra Republicana som conscients que la majoria de famílies catalanes i gironines tenen un problema per pagar el lloguer a final de mes o fer front a hipoteques, per això estem convençuts que cal seguir legislant en aquesta matèria”, ha manifestat el candidat al Congrés, Joan Margall Sastre, explicant que “en aquesta darrera legislatura hem fet possible la nova llei d’habitatge, limitant les pujades dels lloguers, cosa que el PSOE no volia fer. És un exemple més que no es negocia a canvi de res i que els socialistes no fan, sinó que se’ls obliga a fer”.  

Així mateix, el candidat republicà al Senat, Jordi Martí Deulofeu, ha recordat que “des d’ERC s’ha demanat al govern espanyol de forma reiterada que posi els habitatges de la Sareb a lliure disposició de la ciutadania perquè el rescat bancari es va fer amb ajuts públics del FROB, és a dir, amb diners de tots. De fet, vam acordar, en el marc de la negociació dels pressupostos, la transferència de 10 milions d’euros a la Generalitat per a comprar habitatge de la Sareb i destinar-los a habitatge social”. Martí Deulofeu també ha recordat que des del “grup parlamentari d’ERC al Senat s’ha fet un intens treball de mediació amb l’objectiu d’aconseguir posar a disposició dels ajuntaments interessats alguns dels 1.776 habitatges de la Sareb a les comarques gironines -347 a la ciutat de Girona- mitjançant convenis de cessió per a lloguer social”.

Per altra banda, i en aquesta mateixa línia, una de les demandes de la Fundació SERGI és precisament que la cessió d’habitatges també es pugui fer directament a entitats socials, no només a les administracions.

En matèria d’habitatge, Esquerra Republicana inclou al seu programa electoral diversos punts entre els que destaquen la proposició de llei per a recuperar els pisos de la Sareb o restablir la deducció en l’IRPF de les rendes de lloguer de l’habitatge habitual als arrendataris, suprimida el gener del 2015.