Mes de paraules

Esquerra Republicana ja té la llista per Girona per les eleccions generals del 23-J

Montse Bassa encapçala la llista al Congrés, acompanyada de Joan Margall, Etna Estrems, Pep Companys, Berta Guinó i Salvi Güell

La Federació Regional d’ERC a Girona ja té configurada la llista per les properes eleccions generals del 23 de juliol. Tal i com es va anunciar la setmana passada, Montse Bassa encapçalarà la llista al Congrés. Bassa, ja ha estat diputada al Congrés de les XIII i XIV legislatures i ha estat responsable per ERC al Congrés per treballar per la defensa de la llengua catalana i l’agenda antirepressiva. Sòcia fundadora de l’Associació Catalana pels Drets Civils (familiars de les persones represaliades), sòcia d’Òmnium Cultural i fundadora i activista de l’ANC. 

Complementarà la llista, el també diputat del Congrés des del 2018, Joan Margall, que ha estat portaveu de les comissions d’Hisenda, Pressupostos, Cultura i Ciència i ponent a 23 lleis durant la darrera legislatura, com la de l’audiovisual, la reforma de la llei de la Ciència, o el Reial Decret llei d’ajudes al sector cultural per la crisi derivada de la COVID19, entre d’altres. En tercer lloc hi figura l’actual regidora de l’Escala, Etna Estrems, molt involucrada en la lluita social per l’autodeterminació, el moviment feminista i les polítiques de drets i benestar animal. En quarta posició hi ha l’exalcalde de Santa Pau, Pep Companys, que després de tancar la seva etapa al municipi s’incorpora a la llista per seguir treballant per la ciutadania. En cinquè lloc hi ha la llagosterenca Berta Guinó, candidata del Jovent Republicà i actualment secretaria executiva del Consell de l’Estudiantat de les Universitats Catalanes. I, tanca la candidatura l’exalcalde de Castelló d’Empúries, Salvi Güell, que acabada l’etapa municipalista vol seguir lluitant per les polítiques que afavoreixen la igualtat d’oportunitats per a tothom i perquè Catalunya esdevingui un estat lliure i sobirà. 

Pel que fa les tres persones candidates al Senat, destaca el fitxatge del filòsof, catedràtic, polític i exeurodiputat al Parlament Europeu, Josep Maria Terricabras, que acompanyarà a l’actual senador amb experiència en diverses legislatures i exalcalde de Sant Pere Pescador, Jordi Martí Deulofeu, així com a l’olotina Susanna Pagès, portaveu de l’entitat Amnistia i Llibertat.