Estabilitzat l’incendi de Madremanya i controlat el d’Aiguamúrcia

La Direcció General de Protecció Civil manté l’alerta del pla INFOCAT
Els Bombers de la Generalitat continuen treballant, hores d’ara per controlar l’incendi que crema des d’ahir a Madremanya (Gironès) i que està estabilitzat des de les 10.10 hores.
Després d’una nit de “treball intens”, segons ha declarat el conseller d’Interior, Felip Puig, els Bombers de la Generalitat han pogut frenar l’avenç d’un foc que, fins al moment, ha afectat una superfície aproximada de 210 hectàrees. Segons el Cos d’Agents Rurals, 180 hectàrees corresponen a superfície forestal (pi blanc i alzina) i la resta, a cultius i matoll. Els quatre municipis afectats per l’incendi són Madremanya, Sant Martí Vell, Flaçà (Gironès) i la Pera (Baix Empordà).
En aquests moments, treballen a la zona cinquanta-cinc dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat i 12 mitjans aeris, que s’han incorporat a les tasques d’extinció a les 08.00 hores.
Segons el conseller Puig, que ha estat des de primera hora del matí al Centre de Comandament establert al parc de Bombers de la Pera, tot i que el foc es troba estabilitzat, “hem de ser molt prudents”, ja que malgrat hagi finalitzat l’episodi d’onada de calor, Catalunya, i per extensió l’Empordà, continua patint un “elevat risc d’incendi forestal”. A més, i segons indiquen les darreres prediccions meteorològiques, a mig matí començarà a bufar tramuntana, a la zona, i és molt possible que a la tarda ho faci encara amb més intensitat, malgrat també hi pugui caure alguna gota de pluja. Per això, Puig ha recomanat esperar a veure com afectarà la tramuntana per fer una previsió més acurada sobre quan es podria considerar l’incendi controlat.
A la matinada, el focus més actiu en què s’ha hagut de treballat ha estat el que hi havia al nord del nucli de la Vilosa, que havia calgut evacuar. Els veïns, uns 30 aproximadament, encara no han pogut tornar a les seves cases. Segons informa la Direcció General de Protecció Civil, tots ells han estat acollits en cases de veïns dels municipis de la rodalia. Hores d’ara tan sols es manté el confinament al nucli de Riuràs.
El Servei Català de Trànsit informa que encara continua tallada la circulació per la carretera GIV- 6701, entre els quilòmetres 3 i 7, en ambdós sentits, al seu pas per Sant Martí Vell.
Controlat l’incendi al Pla de Manlleu, Aiguamúrcia
D’altra banda, els Bombers de la Generalitat han donat per controlat, a les 10.00 hores d’aquest matí, l’incendi d’Aiguamúrcia.
Hores d’ara continuen remullant tota la zona afectada per l’incendi una vintena de dotacions terrestres i una d’aèria.
Segons les darreres informacions del cos d’Agents Rurals, el foc ha afectat una superfícies de 38 hectàrees de vegetació.
Protecció Civil manté la fase d’alerta del pla INFOCAT
La Direcció General de Protecció Civil manté en alerta el pla INFOCAT per risc extrem d’incendi a 197 municipis i alt risc a tot Catalunya excepte Vall d’Aran i Pla d’Urgell.