Una estelada gegant penja de la història de les muralles de la Ciutadella de Roses

Roses per la Independència

L'estelada gegant penjant de la muralla de la Ciutadella i el SÍ amb una vista zenital

La secció local de l’ANC, Roses per la Independència, ha penjat una estelada gegant i ha construït un SÍ de grans dimensions

Roses per la Independència
L’estelada gegant penjant de la muralla de la Ciutadella i el SÍ amb una vista zenital

A mitges. L’acte previst per la secció local de l’ANC, Roses per la Independència, camí del referèndum de l’1-O passant per la manifestació a Barcelona convocada per l’Assemblea Nacional Catalana per la Diada Nacional de Catalunya, s’ha pogut desenvolupar només al 50 %.

Com estava previst, a les 11 del matí han començat els preparatius per penjar l’estelada gegant, de 28 metres de llargària, a la muralla de la Ciutadella, a la banda de la porta de mar. Una estelada que ha despertat la curiositat dels conductors que passaven amb els seus vehicles per l’Avda de Rhode, així com dels vianants que passejaven per la porta del recinte emmurallat, els quals, molts, s’han volgut fer una fotografia per immortalitzar-se al costat, a sobre, enmig d’una bandera tan gegant.

Tot seguit, els membres de Roses per la Independència han construït un SÍ gegant, que és el lema de la Diada d’enguany. I tot estava  a punt a l’espera que es fes fosc per encendre les espelmes que circumdaven el SÍ, però ha estat quan s’ha posat a ploure, i no s’ha pogut portar a terme l’encesa.

“Amb la tramuntana hem pogut, perquè hem envoltat l’estelada i el SÍ amb bosses plenes de sorra de la platja, que ja teníem preparades perquè sabíem que el vent faria acte de presència, però, en canvi, les previsions de pluja eren que plouria un xic a la tarda, però no ha estat així, i hem hagut de suspendre l’encesa de les espelmes, que hauria molt espectacular”, ha afirmat el coordinador de Roses per la Independència, Ramon Dachs.

Demà, si la meteorologia i el vent ho permet, es tornarà a intentar perquè a l’igual que el Govern de la Generalitat, tots els alcaldes que donen suport al referèndum i tota la ciutadania que anhela per una nova república catalana, nosaltres no defallirem”, ha assenyalat Dachs.