Esteve Sala, Henar Galán i Antoni Funes, guanyadors dels II Jocs Florals de Roses

Jocs Florals de Roses
Foto de família dels guanyadors, el jurat i autoritats dels II Jocs Florals de Roses

El Club Rotary de Roses-Empuriabrava, en col·laboració amb l’Ajuntament de Roses, van organitzar aquesta segona edició dels Jocs Florals de Roses. Un certamen literari impulsat per Maria Terrades, una veïna de Peralada enamorada de la Vila rosinca

Jocs Florals de Roses
Foto de família dels guanyadors, el jurat i autoritats dels II Jocs Florals de Roses

El Teatre Municipal de Roses va ser l’escenari escollir pel  lliurament dels premis dels II Jocs Florals de la Vila.
El regidor de Cultura, Marc Danés, va ser l’encarregat de presentar l’acte i de desvetllar els guanyadors. Igual que a la primera edició es van lliurar 3 premis, la Rosa Natural Roja, al millor poema que canti a la Vila de Roses, la Rosa Natural Groga, al millor poema que canti sobre la temàtica de la vida del mar, i la Rosa Natural Blanca al milor poema que canti els monuments de Roses.

El jurat, format per Maria Terrades, principal impusora dels Jocs Florals, Carme Pagès, professora i escriptora, guanyadora 2 cops dels Jocs Florals de Perpinyà, Joan Ruiz, professor de l’institut Cap Norfeu, Gloria Puigdevall, de la biblioteca municipal de Roses, i el mateix regidor de Cultura, Marc Danés, després de deliberar quins eren els millors poemes, entre els 29 que es van presentar en aquesta edició dels segons Jocs Florals de Roses, van decidir  que el premi al millor poema de la Rosa Natural Roja fos per ‘Rossasa vora la mar’ d’Esteve Sala. El millor poema de  la Rosa Natural Blanca va ser per Henar Hortensia Galán pel seu poema ‘El rentador de Roses’. I el premi a la Rosa Natural Groga se’l va emportar Antoni Funes per ‘Roses Ànima marinera’.

El jove Ivan Nardi va ser mereixedor d’un accèssit pel seu poema ‘De la teva vida, la vida’.

I Esteve Sala va guanyar, amb el premi de la Rosa Natural Roja, l’única Rosa que li faltava per conquerir dels Jocs Florals de Roses en només dues edicions, ja que l’any passat en va emportar els guardons de la Rosa Natural Blanca i la Rosa Natural Groga.

Els premis, que van ser lliurats pel l’alcalde de Roses, Carles Pàramo i el president del Club Rotary Roses-Empuriabrava tenien dotació econòmica de 375 euros a més d’una placa commemorativa d’aquesta segona edició dels Jocs Florals de Roses.