‘Estofat de Vacunin’ plat literari de l’advocat figuerenc Jaume Torrent

Estofat de Vacunin

Jaume Torrent, advocat exdegà del Col·legi d’Advocats de Figueres presenta el seu darrer llibre, ‘Estofat de Vacunin’, demà dimarts a la Llibreria 22 de Girona

Estofat de Vacunin‘Estofat de Vacunin’ és un recull de relats publicats al setmanari Hora Nova per l’advocat Jaume Torrent, on ofereix la seva visió de la vida des del prisma de la persona del carrer, de l’observador curiós que es fixa en la realitat del panorama social, econòmic i polític que li ha tocat viure, deixant que es desencadenin dins seu un seguit de reflexions, e vegades iròniques, altres cops indignades. Sentiments de ràbia, decepció, estupefacció o il·lusió, però, en qualsevol cas, sempre d’esperança.
Figueres és una ciutat eròtica? Kafka pot haver estat a L’Empordà? O na Merkel al Cafè Royal? Aquestes qüestions són algunes de les preguntes que troben resposta llegint ‘Estofat de Vacunin’.

‘Estofat de Vacunin’ és una anàlisi lliure, fins i tot llibertària, dels esdeveniments del dia a dia, amb constant flashbacks referencials o comparatius d’un passat evocador de les experiències infantils de l’autor al barri de Gràcia de la Barcelona franquista, sensacions que sap transmetre al lector amb una dosi generosa de bona literatura, reforçada amb les il·lustracions adients i atractives de Dani Torrent.

Un llibre  que será presentat demà, 17 de setembre, a les 20:00 hores a la Llibreria 22 de Girona.

Jaume Torrent

Llibre Estofat de Vacunin
Jaume Torrtent el dia que va ser distingit amb la Medalla al Mèrit del Col·legi d’Advocats de Figureres a La Ciutadella de Roses / Foto: arxiu

Jaume Torrent i Echeverría és advocat col·legiat a Barcelona i Figueres, exdegà del Col·legi d’Advocats de Figueres. S’ha dedicat de manera especial a la formació jurídica, terreny en el que ha excercit com a director de l’Escola de Pràctica Jurídica del Col·legi de Figueres i president de la Comissió de Formació del Consell de Col·legis d’Advocats de Catalunya.

En el món de la literatura ha escrit nombroses obres de teatre per a La Inestable de Llampaies, companyia que dirigeix des de fa vint anys. També va fundar i dirigir la companyia teatral De Menor Quantia, del Col·legi d’Advocats de Figueres.

Ha publicat dos llibres de relats titulats Contes Comestibles i Contes de Sacalla, amb il·lustracions de Dani Torrent. Escriu mensualment una narració curta al setmanari Hora Nova. Com a dibuixant ha fet exposicions a Figueres, L’Escala, Sant Pere Sesrovires i Barcelona.