Estrenem l’Aventura Jove: Joves, natura i esport

Vero Medina
Vero Medina és l'actual regidora de Joventut i Esports de Roses

Una de les prioritats de l’Àrea de Joventut del nostre Ajuntament és poder donar resposta a les necessitats dels/de les nostres joves i situar-los/les al centre de la nostra societat. Per això mateix, el nostre compromís és oferir activitats el màxim atractives possibles i posar tots els recursos necessaris a l’abast de tots els/les joves del nostre municipi com eina de progrés individual i col·lectiu. És amb aquest esperit que aquest any neix un nou projecte: l’Aventura Jove.

Per una banda, aquesta iniciativa apareix per la inquietud expressada a la primera fase del Pla Local de Joventut (aturat per la covid19) on el/la jove demanava gaudir d’un contacte més proper amb el nostre entorn natural. Responent a aquesta demanda, aquest estiu apostem per un lleure educatiu envoltat de natura i esports on els/les joves podran realitzar activitats engrescadores i dinàmiques.

Per l’altra banda, l’Aventura Jove també apareix perquè vam creure oportú donar una opció alternativa a l'”Estiu Jove”, una activitat més que consolidada i molt estimada pel jovent de Roses, però que pot ser complementada per tal de tenir una oferta més completa.

Sempre dic que la nostra mirada ha d’anar més enllà, només cal obrir els ulls i veure el nostre entorn… Vivim en un lloc privilegiat que els joves han de conèixer per a poder estimar-lo i protegir-lo. I què millor que treballar la transmissió de valors a través del nostre medi natural? reforçant els vincles afectius, socials i de pertinença amb l’esport com a instrument de salut, d’amistat, de treball en equip i de cohesió. Si sempre hem dit que l’educació en el lleure contribueix al creixement integral dels/de les  nostres joves ara és el moment de posar-lo a la pràctica.

D’acord amb aquests principis en els que creiem, hem fixat uns objectius bàsics per a l’Aventuta Jove que s’emmarquen en la interrelació amb la nostra natura, en el desenvolupament del sentit de comunitat i en el foment de l’esport.

Des de la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Roses estem especialment satisfets i agraïts per la bona rebuda d’aquesta nova activitat, ja que hores d’ara podem afirmar amb rotunditat que el nombre d’inscrits demostra que la proposta ha estat més que acceptada.

Ara, toca preparar la motxilla per aquest estiu, reconnectar amb els amics, gaudir del nostre entorn, fer esport i passar-s’ho de lo més bé!

Seguim!

Vero Medina
Regidora de Joventut i Esports de Roses