Estudiants del Centre Escolar Empordà solidaris amb l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona

Alumnes del Centre Escolar Empordà solidaris
Foto de família dels alumnes del Centre Escolar Empordà, professorat i representant de l'IdibGi

Al llarg del curs alumnes de 3er d’ESO del Centre Escolar Empordà han donat a l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona, IdibGi, gairebé 900 euros

Alumnes del Centre Escolar Empordà solidaris
Foto de família dels alumnes i professorat del Centre Escolar Empordà, i el representant de l’IdibGi

Els alumnes de 3er d’ESO del Centre Escolar Empordà van fer entrega el passat dijous a l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona, IdibGi, d’un xec de 270 euros en un acte celebrat a l’Aula Magna del centre educatiu.

Els estudiants rosincs ha col·laborat al llarg d’aquest curs, acabat de finalitzar, de manera voluntària, durant 2 hores a la setmana amb la Fundació Roses Contra el Càncer dins la matèria Aprenentatge i Servei portant a terme diferents accions com  taula rodones amb pacients i familiars oncològics.

I al final d’aquest darrer quadrimestre del curs escolar els estudiants van recaptar 270 euros per a l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona, IdibGi, durant la celebració del Dia Mundial Sense Tabac en diferents accions al llarg de dia, així com en la creació de cartells sobre el tabac, on Biel Nicolau va guanyar el concurs del Consell Comarcal de l’Alt Empordà.

Uns diners als que “s’han d’afegir als 600 € recaptats l’anterior trimestre en una acció que vam anomenar ‘Movember’ contra el càncer de pròstata, així que, en total són quasi 900 euros els que els alumnes de 3è d’ESO han donat a l’Institut d’Investigació Biomèdica”, va explicar, Josep Mª Ribas, professor del Centre Escolar Empordà i responsable del curs recent finalitzat d’Aprenentatge i Serveis del centre educatiu.

Gairebé 900 euros molt ben rebuts pel responsable de Mecenatge de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona, Ferran Pedró, el qual va assenyalar que “quan parlem de donacions no m’agrada parlar mai de diners, tot i que són els que fan possible les investigacions, perquè el que realment ajuda és la generositat de les persones, per tant, parlem de sentiments dels que hi dóna i del que hi rep”.

Institut d’Investigació Biomèdica de Girona, IdibGi

L´IDIBGI té els seus orígens en la Fundació Privada Dr. Josep Trueta (1995), i la seva finalitat és promoure, desenvolupar, gestionar i difondre la recerca biomèdica en l’ àmbit de les comarques de Girona. Des de l’ any 2008 té caràcter públic, amb l’ entrada de la Generalitat en els òrgans de govern, i actualment forma part, com a centre adscrit, al programa CERCA.

L’ IDIBGI està estructurat amb grups de recerca de l’ Hospital Universitari Dr. Josep Trueta de Girona (HJT) i de la Universitat de Girona, l’Institut de Diagnòstic per la Imatge (IDI), l’ Institut Català d’ Oncologia (ICO) i l’ Institut d’ Atenció Primària (IAP) / Institut Català de la Salut a Giron

Josep Mª Ribas, professor i responsable d’Aprenentatge i Serveis del grup Roses Contra el Càncer del Centre Escolar Empordà.