Estudiants de català fan la ruta megalítica dels dòlmens i menhirs de Roses

Oficina de Català de Roses

Els estudiants de català escoltant les explicacions de l'Esteve Palou, al fons

Els alumnes dels cursos de l’Oficina de Català de Roses van poder conèixer els dòlmens i menhirs de la Vila de la mà d’Esteve Palou

Oficina de Català de Roses
Els estudiants de català escoltant les explicacions de l’Esteve Palou, al fons

El passat divendres, l’Oficina de Català de Roses, dins les nombroses activitats que organitza per donar a conèixer la riquesa cultural i patrimonial de la Vila entre els seus alumnes, va portar terme una excursió per la ruta megalítica dels dòlmens i els menhirs de la Vila.

Una excursió que els estudiants de català van tenir al millor guia possible que es pot trobar a Roses actualment per fer un vol per l’entorn del Parc Natural del Cap de Creus, l’Esteve Palou, el qual, a banda de ser soci de l’Associació Excursionista Cabirols de Roses, a més de formar part del programa Voluntariat per la llengua, és un gran coneixedor de la geografia empordanesa.

Així, els excursionistes van poder seguir al llarg de quatre hores que va durar l’excursió les explicacions que Palou va fer durant el recorregut. Una ruta que va ser la següent:

Camí de la Quarentena – dolmen de la Creu d’en Cobertella – menhir de la Casa Cremada II – barraques de pedra seca – església altmedieval – torre de guaita – menhir de la Casa Cremada I – dolmen del Llit de la Generala – dolmen del Cap de l’Home.

A part de gaudir d’aquestes construccions i del fantàstic paisatge empordanès, les persones que van participar en aquesta activitat van poder escoltar les explicacions i les anècdotes del guia al voltant de tots els espais que es van anar trobant.

Per a l’alumnat dels cursos de català per a adults, activitats d’aquest tipus suposen cohesionar el grup, motivar-los i engrescar-los a sortir de l’aula a treballar la llengua catalana, i fomentar el coneixement de l’entorn i de la història i la cultura catalanes.