Cinema a la Fresca

Estudiants francesos participen en un Taller d’Arquitectura i Vi a l’Empordà

Taller d'Arquitectura i Vi a l'Empordà
Foto de família dels estudiants francesos que van participar al Taller d'Arquitectura i Vi a l'Empordà

Els estudiants van realitzar quatre propostes arquitectòniques per a cellers del segle XXI

Taller d'Arquitectura i Vi a l'Empordà
Foto de família dels estudiants francesos que van participar al Taller d’Arquitectura i Vi a l’Empordà

Les escoles d’arquitectura de Montpellier, Bretagne i Marne la Vallée, Paris, han organitzat durant aquesta setmana un Taller internacional sobre la temàtica d’Arquitectura i Vi de l’Empordà. Una iniciativa que ha estat possible gràcies a la col·laboració de la Denominació d’Origen Empordà i l’Ajuntament de Figueres que van acollir els estudiants al Teatre Jardí de Figueres.

L’objectiu d’aquest taller va ser crear un espai de reflexió prospectiva sobre la convivència entre paisatge, patrimoni vitícola i nova modernitat d’aquesta activitat mil·lenària que ha marcat el territori i l’economia empordanesa durant segles.

En una setmana de treball intensiu, els estudiants van realitzar quatre propostes arquitectòniques per a cellers del segle XXI, és dir, integrats al paisatge, permetent a la vegada una instal·lació moderna i un futur creixement de l’explotació, respectuós amb el patrimoni històric de la comarca de l’Empordà i amb el medi ambient. La setmana va començar amb una immersió dels estudiants en el territori de l’Empordà així com la visita a diferents cellers organitzada per la Denominació d’Origen Empordà.

El taller l’han codirigit Anna Maria Bordas, arquitecta i enginyera empordanesa, Delphine Desert, Christrophe Julienne i Miquel Peiro, tots quatre professors d’arquitectura a França.
Les propostes realitzades pels estudiants d’arquitectura francesos seran presentades a diferents personalitats de la comarca com al president de la DO Empordà,Xavier Alberti, el delegat del Col·legi d’Arquitectes, Toni Vilanova, el director de l’ETSAG, Josep Fuses i els professors de l’ETSAB, Michelle Orliac i Miquel Batlle per obrir el debat al voltant de les qüestions suscitades pels estudiants.

Finalment, els treballs dels estudiants s’exposaran a la Seu del Col·legi d’Arquitectes de Figueres, plaça de l’Església nº 6, en una mostra que inaugurarà l’alcaldessa Marta Felip el proper divendres a la tarda, i que romandrà fins al pròxim 31 de Juliol.