Suquet de peix de Rose

Eulàlia de la Hoz rep la Medalla Centenària de la Generalitat a la Residència Pi Sunyer de Roses

Medalla Centenària a Eulàlia de la Hoz
Eulàlia de la Hoz, amb el ram de flors, celebrant el seu 100 aniversari amb la seva família i les autoritats

Eulàlia de la Hoz va néixer el 9 d’abril de 1924 a Velilla del Río Carrión, Palència, i des del 2018 viu a la Residència Pi i Sunyer de Roses

La directora dels Serveis Territorials del Departament de Drets Socials a Girona, Helga Nuell, ha entregat aquest matí la Medalla Centenària de la Generalitat a Eulalia de la Hoz, nascuda el 9 d’abril de 1924. L’acte ha tingut lloc a la Residència Pi i Sunyer de Roses, on l’Eulàlia ha estat acompanyada dels seus fills, nets i besnets.

Per part de l’Ajuntament de Roses, la regidora de la Gent Gran, Ester Navas, l’ha fet entrega d’un ram de flors, mentre que el director de la Residència Pi i Sunyer, Josep Marés, l’ha lliurat una placa commemorativa del seu 100 aniversari, mentre que el personal del geriàtric també l’han fet entrega d’un àlbum de fotos de tota la seva estada a la Residència.

Després que la directora de Drets Socials a Girona li llegís una carta a l’àvia centenària de part del conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, s’ha visionat un vídeo de l’Eulàlia de la Hoz, que ha donat pas al pastís d’aniversari en el que l’Eulàlia ha bufat les espelmes amb molta energia, demostrant un bon estat de salut per felicitat de tota la seva família.

Eulàlia de la Hoz

L’Eulalia va néixer el dia 9 d’abril de 1924 a Velilla del Río Carrión, província de Palència. Els seus pares van ser en Dámaso i Sabina.
De joveneta li agradava cosir i reunir-se les nits a casa de les amigues. Li agradava molt la festa de l’1 de maig que se celebrava a Velilla. La tradició d’aquesta festa era plantar un pi a la plaça del poble, un pi que els homes del poble l’havien anat a buscar, prèviament, a la muntanya i després l’aixecaven amb cordes posant-li regals. Llavors, els nois joves hi pujaven per agafar-los, mentre que les noies cantaven cançons típiques del poble.

L’Eulalia va tenir un fill, en Carmelo i una filla la Mª Ángeles, i actualment té 4 nets i 3 besnets, i un altre besnet que està en camí.

En un principi, l’Eulàlia passava la temporada d’hivern a Roses amb la Mª Ángeles fins que finalment ja s’hi va quedar a viure. I des del dia 21 de maig de 2018 viu a la Residència Pi i Sunyer, on sempre participa molt de les activitats, a més de fer partícips a la resta de residents i personal de geriàtric de les seves cançons, que encara a dia d’avui canta amb el seu bon humor i el seu somriure.

La Medalla Centenària és una iniciativa del Departament de Benestar Social i Família. Es tracta d’una medalla gravada amb el nom i l’any de naixement commemorativa del centenari. A aquest reconeixement institucional poden accedir-hi totes les persones residents a Catalunya que compleixin els requisits i realitzin la sol·licitud corresponent.