Excel·lent Master Class de Natació a Roses a càrrec del campió d’Espanya en aigües obertes, Hèctor Ruiz

Master Class de Natació de l'Hèctor Ruiz

L'Hèctor Ruiz i la Marta Cabané (al fons) dirigint al Master Class a la Piscina de Roses

Hèctor Ruiz va dirigir un entrenament de natació a la piscina de Roses per corregir i millorar els moviments tècnics dels nedadors

Màster Class de Natació de l'Hèctor Ruiz
L’Hèctor Ruiz i la Marta Cabané (al fons) dirigint al Màster Class a la Piscina de Roses

El campió d’Espanya en aigües obertes, Hèctor Ruiz, amb la col·laboració de Marta Cabané, entrenadora del Club de Natació del GEN, va portar a terme a la Piscina Municipal de Roses una Master Class de natació, organitzada pel mateix Grup d’Esports Nàutics de la Vila. Una classe que en realitat van ser dues, ja que, primer, va dirigir una per als menors de 16 anys i, tot seguit, una segona pel majors d’aquesta edat.

El mateix nedador va manifestar estar “molt content de la resposta de la gent, ja que ha vingut molta, i la veritat que els participants estaven molt implicats i receptius alhora de jo poder explicar els exercicis i, sobretot, d’anar poder-los corregint, per la qual cosa ho han posat molt fàcil i fent la sessió molt agradable per a tothom”.

La Master Class ha tingut una hora de durada, de 10 a 11 per als més joves, i de 11:30 a 12:30 hores per als més grans. Un temps en el que l’Hèctor va fer “una primera avaluació dels nedadors amb un exercici concret, i a partir d’aquí anar-les corregint errors que es fan amb més freqüència”. En definitiva, el campió d’Espanya en aigües obertes, el que va voler “és que els participants tinguessin consciència dels errors que els cometen, i dels més freqüents, i a partir d’aquí els puguin anar corregint amb el temps, perquè en una sola de natació és molt difícil”.

Així mateix, els participants de la Master Class també van fer una valoració molt positiva de la mateixa. Un d’ells, en Josep Poch, nedador provinent de Figueres va assegurar que la sessió dirigida per l’Hèctor Ruiz, “ha estat una classe magistral, ha sigut una hora rebent els consells de l’Hèctor Ruiz i la seva manera d’explicar els conceptes tècnics ha estat excel·lent”.

Segons Poch, el campió d’Espanya de natació en aigües obertes ha estat molt a sobre dels participant de la Master Class, “tot i que erem força gent, es va fixar molt en el que cadascú feia malament i ens anava dirigint i corregint, un a un, els moviments dels braços o les cames”.

En definitiva, va ser una Master Class excel·lent vistes les opinions dels nedadors, tant del professor, com dels alumnes.