Fira de la Rosa de Roses

Exhibició lluïda de la Colla Castellera de Figueres a la festa major de Roses

Colla Castellera de Figueres
La Colla Castellera de Figueres durant la seva actuació a la festa major de Roses 2013 / Foto: arxiu

Els castellers de Figueres van ser els encarregats de portar a terme l’exhibició castellera de la festa major de Roses

Festa Major de Roses 2013
La Colla Castellera de Figueres a la festa major de Roses / Foto: Roses TV

La Colla Castellera de Figueres va actuar, ahir, a Roses dins les activitats programades al darrer dia de la festa major de Roses.
La plaça Catalunya de la Vila Rosinca es va omplir, entre 7 i 8 de la tarda, per contemplar l’exhibició dels castellers provinents de la capital de l’Alt Empordà.
Davant un públic, bàsicament estranger i encuriosit per aquesta activitat tan arrelada a la cultura del nostre país, els castellers figuerencs van descarregar,  d’entrada, un pilar de quatre aixecat per sota.
A la primera ronda de castells van descarregar, sense cap problema, un tres de sis amb l’agulla on s’hi va estrenar una castellera a la posició de dosos. A aquest castell li van seguir el quatre i el tres de sis, tots dos descarregats amb solvència.
Per acabar aquesta exhibició lluïda i recompensada amb aplaudiemnts pel públic assistent a la plaça de Catalunya de Roses, els castellers de Figueres  van descarregar dos pilars de quatre simultanis.
La propera actuació que la Colla Castellera de Figueres portarà a terme serà el proper 30 d’agost  a L’Escala on els castellers intentaran enfilar els set pisos en solitari.

Colla Castellera de Figueres

Festa Major de Roses 2013La Colla Castellera de Figueres es va constituir el dia 11 de setembre de 1.996, no integrada per persones exclusivament nascudes a la capital de l’Alt Empordà, sinó  amb gent de diferents pobles de la comarca, alguns d’elles, molt pocs, amb experiència castellera.
El nexe comú d’aquesta colla va ser, evidentment, l’afició al món casteller i les ganes de portar-lo a terme en una comarca on aquesta tradició, tan arrelada en altres llocs de Catalunya, no havia tingut ressò.