Suquet de peix de Rose

Èxit de la cursa ‘La Nocturna’ de Vilafant

La cursa La Nocturna, marxa popular organitzada pels joves del municipi, és un dels plats forts de les Festes del Carme de Vilafant

Nou èxit de què ja és un clàssic de les Festes del Carme de Vilafant, la marxa popular La Nocturna. Una cursa organitzada pels i les joves del municipi que a través de l’Espai Jove que s’encarreguen de marcar, de preparar l’avituallament i de fer que tot el recorregut sigui el més atractiu i fàcil pels participants. Un any més, La Nocturna ha aconseguit de nou fer del dissabte a la nit una jornada amb bon ambient on l’oci i l’esport han fet que petits i grans hagin gaudit d’aquesta activitat festiva.

Una Nocturna amb dos recorreguts un de 10 km i l’altre de 5 km que es podien fer tan corrent com també caminant. Els més ràpids en recórrer els 10 km d’aquest any han estat Borja Gargallo amb 38 minuts 50 segons, seguit de Pau Rojas que ha fet un temps de 39 minuts 57 segons i el tercer classificat ha estat Marc Busquets que ha fet la cursa amb 40 minuts 39 segons.

Cursa respectuosa amb el medi ambient

Des de l’organització de l’Espai Jove, aquest any han volgut fer de La Nocturna una prova sostenible, per això tot el material utilitzat tant pel marcatge com per l’avituallament era reciclable. Es va marcar el camí amb fletxes reflectants amb material reciclable i indicant el recorregut amb esprais respectuosos amb el medi ambient. A més, els organitzadors han fet una crida als participants en la cursa a fer el mateix, a utilitzar materials reutilitzables i sostenibles. En els punts d’avituallament de la cursa, seguint aquesta voluntat de ser una prova sostenible, s’oferia l’oportunitat de reomplir d’aigua les ampolles o cantimplores que portessin els participants.
Una cursa que també ha volgut ser amiga de les mascotes, per tal que els participants que ho desitgessin poguessin fer el recorregut amb els seus companys de quatre potes, així doncs, en els punts d’avituallament, s’ha habilitat un punt perquè els gossos poguessin beure aigua.

Una cursa que va ser tot un èxit de participació i d’organització, gràcies als voluntaris i voluntàries que han treballat intensament, tant els dies previs per marcar el recorregut com també el dia de la cursa. La prova també ha comptat amb la complicitat de la guàrdia municipal i l’associació de voluntaris de protecció civil.

“Estem molt orgullosos de la implicació dels i les joves del nostre poble que han aconseguit un any més que La Nocturna sigui una de les activitats més esperades de les Festes del Carme. Estem molt satisfets de la gran participació en la prova i del bon ambient que tant participants com organitzadors van poder viure”, va assenyalar el regidor de joventut Víctor Grau.

La Nocturna també repartit premis en diferents sortejos gràcies als comerços de la zona  que han volgut col·laborar amb la prova.

En acabar el recorregut tots els i les participants van gaudir del premi de La Nocturna: un bany nocturn a la piscina de Vilafant.