II Raid Illa de Rodes a Roses
Participants del II Raid Illa de Rodes passant per la platja

El II Raid Illa de Rodes a Roses, celebrat dissabte, va assolir un record de participació amb 79 equips composats per parelles masculina femenina i mixta

Una espessa boira va acompanyar als participants durant la secció de caiac a Cala Montjoi

Aquest passat dissabte 7 de juny es va disputar a Roses el II Raid d’Aventura Illa de Rodes, puntuable per a la Lliga Catalana de la FCOC, Federació de Curses d’Orientació de Catalunya, on un total de 79 equips, format per parelles tan masculines com femenines i mixtes, van participar al II Raid Illa de Rodes a Roses, organitzat pel Club Esportiu Farra-O i l’Escola de Raids de l’institut Illa de Rodes, destacant la presència de dos campions del món de raids d’aventura, Albert Roca (2013) i Arnau Julià (2010), i molts altres raiders amb experiència internacional.
Els equips, que es van dividir en quatre categories, Elit, Aventura, Popular i Familiar, van haver de superar proves en caiac, de trekking, de BTT, de patins en línia, de pàdel surf i d’orientació que es van desenvolupar tant pel ben mig del Parc Natural del Cap de Creus com pels carrers de la Vila de Roses

Elit

El guanyador de la categoria Elit va ser l’equip mixt de Lleida, Colomina Team, que el composaven David Tarrés i Marta Riba, i que va invertir un temps total en superar totes les proves de 8 hores i 4 minuts, seguit a només 4 minuts per la parella local del Sportfull Illa de Rodes Raid Team, formada per Tito Cobacho i Rafel Turra, quedant en tercera posició el CER l’Escala, format per Albert Roca i Leslie Rekow.
Aventura

A la categoria Aventura el triomf va ser per l’equip osonenc dels Barrufets Peregrins, que va entrar segon a meta a 14 segons del Batec Garrotxí, però que la bonificació per ser un equip mixt els va donar la victòria, deixant així, en segon llocs als atletes de la Garrotxa. El tercer esglaó del podi va ser pels components del Zipi-Zape.

Participants del II Raid Illa de Rodes passant per la platja de Roses

Popular

Un total de 25 equips van disputar la categoria popular i en la que la victòria se’l va emportar l’equip de Primer Plat, també mixt com els vencedors de les anteriors categories que estava format per l’Alba Punset i en Francesc Vila. En segon lloc es van situar Espartanos, amb Carles Montejo i Caracuel, completant el podi l’equip Tu Raid, de Navarro i Anna Jimeno.

Familiar

A la darrera categoria, en la que van participar un total de 16 equips, el podi va quedar format per Bellavista Team, amb Bernat Rovira i Joelle Moratin, JM, de Jordi Izquierdo i Montse Castro i Old School, format per Marta Vilumbrales i Blanco.