Roses Cultura

Èxit de participació dels casals municipals de Roses

Més de 1.000 nens i nenes han participat enguany als casals municipals de l’Ajuntament de Roses, superant la xifra de participació de l’any passat

El passat dijous, 31 d’agost, van finalitzar les activitats dels casals d’estiu, tant infantils com juvenils, que com cada any dur a terme l’Ajuntament de Roses per tal de conciliar la vida laboral i familiar en període estival.

Un casals municipals, com ara el Casal Esportiu, el Casal Infantil, el Tardaestiu, l’Estiu Jove i l’Aventura Jove, que han assolit un èxit de participació.  

Pel que fa als Casals Esportiu, Infantil, i Tardestiu, l’empresa encarregada de la seva organització ha estat, igual que en anys anteriors, la Fundació Catalana de l’Esplai, que és qui s’ha fet càrrec tant de la programació com de la contractació dels monitors i la coordinació dels diferents casals.

Pel que respecta al Casal Eportiu hi ha hagut uns  440 nens i joves, al Casal Infantil, 310, i al Tardeestiu uns 120, per fer un total de 870 participants, per tant, les dades de participació han estat sensiblement superiors a les de l’estiu 2022.

“Des de l’Àrea d’Esports fem una valoració molt positiva respecte a aquest augment de participació, tot i això, ja estem treballant per a la millora d’aquest casals de cares a l’estiu vinent”, ha assegurat el regidor d’Esports, Miguel Muñoz.

Per la seva part, a l’Aventura Jove i l’Estiu Jove els participants van poder gaudir d’un munt d’activitats variades, algunes d’elles, de forma conjunta entre els nois i noies dels dos casals. Una programació que ha inclòs activitats de lleure, de caire esportiu, activitats d’aventura i activitats de caire més artístic. Jocs i gimcanes, activitats aquàtiques, sortides als inflables d’Empuriabrava, Paint-ball, Mini-golf, esports de platja, acampades, una sortida cada mes al parc temàtic de l’Aqua-Brava, rutes, concursos de cuina, diferents tallers han fet que els i les joves de Roses s’ho passessin d’allò més bé durant aquests dos mesos d’estiu.

Aquests dos casals, organitzats i coordinats per l’empresa Guaita 360,van oferir 40 places per activitat al mes de juliol i 40 places més a l’agost, destacant que es van omplir totes les places, excepte de l’Aventura Jove al mes d’agost, que va quedar alguna plaça sense cobrir a causa, sobretot, de les anul·lacions que es van fer a última hora. Tot i això, la participació també ha estat superior a l’any passat. “Sí, per la qual cosa estem molt contents, de totes maneres hem fet arribar un qüestionari als pares i mares de cares a millorar aquests dos casals l’anuy vinent”, ha manifestat la regidora de Joventut, Ester Navas.

Cal destacar que la participació conjunta a tots els Casals Municipals de Roses ha estat superior respecte a l’any passat, ja que si al 2022 hi van participar 967 infants i joves de Roses, enguany s’ha superat el miler amb escreix.