Èxit de participació i de públic a la I Cursa Adaptada de Roses

I Cursa Adaptada de Roses
Alguns del infants i joves participants a la I Cursa Adaptada de Roses amb els gegants Quimet i Demètria

Cursa que va tenir com a objectiu fomentar l’esport adaptat entre els infants i joves i que va ser organitzada conjuntament per l’Associació Tramuntanets i el Club d’Atletisme de Roses

Un total de 30 infants i joves van participar ahir a la I Cursa Adaptada de Roses adreçada al col·lectiu de joves amb discapacitat.

Un esdeveniment esportiu organitzat per l’Associació Tramuntanets i el Club d’Atletisme de Roses, però que va comptar amb d’altres entitats i col·lectius com ara el Parc de Bombers de Roses, la Colla Gegantera, la Fundació d’Ajuda al Discapacitat (FADIR) i la Policia Local de Roses amb l’objectiu no només de fomentar l’esport infantil adaptat entre els infants i joves més especials de la Vila, sinó també d’apropar i donar l’oportunitat a la societat de conèixer de primera mà el món de la discapacitat.
Una cursa que va ser impulsada “arran d’una proposta de la Junta i d’una mare de la de la nostra entitat i que ha estat possible gràcies a la col·laboració de molts sponsors que s’han volgut implicar”, va manifestar la Tresorera de l’Associació Tramuntanets, Maribel Machado, que va remarcar que “més que cursa adaptada ens agrada dir cursa multi capacitat perquè tots som capaços de fer moltes coses”.

Abans de disputar-se un total d’un 11 curses dividides en diferents distàncies tenint en compte l’edat dels participants i en funció de les possibilitats de cadascú, es va dur a terme un sessió de Zumba, a mena d’entrenament, a càrrec de l’atleta Donaciano Olivas, després de la qual el speaker Toni Martínez va anar cridant als atletes participants en cadascuna de les 11 curses a dirigir-se a la línia de sortida.
Onze proves que van ser seguides per un nombrós públic que va emplenar el passeig marítim, davant de la plaça Catalunya,  per tal de donar el seu suport i ànim a uns atletes molt especials. “La solidaritat que tenim en aquest poble és molt gran i el fet d’haver organitzat aquesta cursa obre el camí per organitzar moltes més, perquè és molt important que aquests infants i joves puguin gaudir també de l’esport”, va manifestar la regidora d’Esports, Vero Medina.

Un cop finalitzades les 11 curses es va realitzar una última popular amb la participació de tothom, atletes, familiars i públic en general.

Cal destacar que tots i cadascú dels participants van rebre la seva corresponent medalla i diploma per participar en aquesta I Cursa Adaptada de Roses, que donat el seu èxit, segons  va dir Maribel Machado, tindrà una seva segona edició.