Èxit de participació a Roses dels mòduls formatius en el sector del Comerç

Mòduls de formació sobre el Comerç a Roses

Els mòduls de formació sobre el Comerç a Roses han estat un èxit de pariticipació

Una trentena de persones, entre aturats i professionals del comerç van participar en aquest programa de formació

Mòduls de formació sobre el Comerç a Roses
Els mòduls de formació sobre el Comerç a Roses han estat un èxit de pariticipació

Una quinzena de persones en situació d’atur i una altra quinzena de professionals van participar en els diferents mòduls formatius organitzat per l’Àrea de Promoció Econòmica de Roses. En total, una trentena d’alumnes que han deixat palès “que hi ha una demanda per part de la població d’aquest tipus de cursos, que durant el curs ha quedat demostrat pel molt interès i participació dels alumnes en els diferents debats de casos pràctics que hem tractat”, ha assenyalat Joana Fuentes, professora de la Consultoria Màrqueting Estràtegic que ha impartit el curs.

El curs s’ha dividit en quatre mòduls formatius corresponents a les 70 hores de teoria, on s’han tractat les “Estratègies per vendre més i millor”, “Les xarxes socials per al teu comerç” amb un Taller pràctic, “Aparadorisme i Packaking” i, per últim “Sigues un professional del Comerç”.

Uns mòduls que han estat molt ben rebuts tants els professionals del comerç, com l’Àngels Melgar que, com a propietària una llibreria, va assenyalar que “he aprés moltes coses que no sabia, com és la distribució la il·luminació o enfocar l’aparador per impulsar als clients que entrin a la meva botiga, en definitiva fer el meu negoci més visible, i que són coses que havia de conèixer com a empresària que sóc, i per això estic molt contenta”.
I també ha servit per a les persones aturades que volen entrar en el mercat laboral, com és el cas de l’Àlex Sánchez, que va afirmar que “de cares a un futur m’agradaria obrir un negoci, i aquest curs m’ha servit per tenir una idea general de com portar-ho a terme, i m’ha servit per tenir coneixements sobre com s’ha de treballar en una botiga, que és per on hauré de passar, segurament, abans d’obrir el meu negoci”.

Un curs dedicat al comerç que encara es podria millorar

Tant els alumnes com la professora van assenyalar que aquests el món del comerç és molt ampli, i per tant “s’hauria de dedicar més hores a la formació en aquest àmbit, temps que no hem tingut en aquesta ocasió”.
Així mateix, l’alumna Melgar com la professora Fuentes van coincidir que aquesta formació “s’hauria de dirigir per separat, per una banda, a empresaris del sector i per una altra a persones que busquen feina, perquè cerquen objectius diferents alhora de fer el curs”.

Trenta hores de pràctica

Un cop acabades les 70 hores de teoria, que van finalitzar el passat dilluns, 20 de març, les persones que les han realitzada i que es troben en situació d’atur podran fer 30 hores de pràctica en diferents comerços de Roses.