Els èxits esportius de Roses mereixen un reconeixement institucional

Club d'Esports Platja de Roses

Els campions de Catalunya de futbol platja amb les autoritats de Roses

Els futbolistes del Roses Platja són els primers en rebre aquest reconeixement institucional

Club d'Esports Platja de Roses
Els campions de Catalunya de futbol platja amb les autoritats de Roses

Roses celebra de manera anual des de l’any 2012 la Nit de l’Esport per premiar als esportistes de Roses que han tingut èxit en algun campionat, han rebut algun guardó especial, o bé per la seva trajectòria esportiva amb la participació de les associacions i entitats esportives de la Vila. Al passat mes de desembre es va celebrar la quarta edició.

Degut a l’augment dels èxits que estan obtenint els esportistes de Roses, el departament d’Esports va considerar que se’ls havia de fer un reconeixement institucional. Una proposta que tots els regidors de la corporació municipal van fer seva, ja que la majoria va ser-hi presents ahir a la sala d’actes de l’Ajuntament, on “amb els futbolistes del Roses Platja instaurem l’acte de fer un reconeixement de manera institucional a aquella gent que assoleixi un campionat de Catalunya, d’Espanya, d’Europa o Mundial”, va afirmar l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, per subratllar que la “Nit de l’Esport es continuarà celebrant igual”.

I és que el Club d’Esports Platja de Roses es campió de Catalunya per partida doble, ja que el passat 3 de juliol van assolir el títol a la categoria Cadet i aquest passat diumenge, en una final emesa en directe per Esports3 els Sènior també van aconseguir la Copa de campions.

Un èxit que cap dels jugadors de l’equip s’ho hagués imaginat  a mitjans de juny quan la seva participació a la Lliga Nacional de Futbol Platja, que es va celebrar a Cadis, no van guanyar cap partit. Debacle, però que té una justificació i és que a l’avançar-se les dates de la celebració de la lliga, es va fer al juny en lloc de al juliol, “molts dels nostres jugadors que integren els equips de l’A.E. Roses i el Base Roses encara estaven jugant la seva lliga de futbol 11, i no van poder entrenar a la platja i això ho vam acabar pagant” va dir el capità del Platja Roses, Dani Haro.

Però un cop acabada la temporada de futbol 11, els futbolistes Cadets, Juvenils i Sènior van començar a entrenar amb l’objectiu posat a la Copa Catalunya, i el Platja Roses que és l’únic club a Catalunya que té 3 equips federats, van anar a Mataró el 3 de juliol amb el Cadet i va guanyar, i el passat dia 10 a Vilanova i la Geltrú amb el Juvenil i el Sènior. Els primers no van poder jugar la gran final havent-se de conformar jugar i guanyar la final de consolació, i els Sèniors si que es van emportar cap casa el títol.
Dos de tres possibles. “Per nosaltres és un èxit, perquè el 95% dels jugadors són de Roses, i poder representar el nostre poble a nivell català i a nivell espanyol guanyant els campionat és tot un orgull”, va dir Haro, el qual durant l’acte de reconeixement va voler “agrair a Ernest Gutérrez el seu suport i col·laboració, perquè gràcies a ell vam néixer i gràcies a ell subsistim any rere any com Club d’Esports Platja de Roses”.

Cal assenyalar que el Platja Roses Sènior ja és la tercera Copa de Catalunya que ha conquerit, més l’aconseguida pel Cadet sumen a quatre les copes que poden lluir el club rosinc.