Expliquen als avis de Roses que les seves pensions augmentaran un 10% si Catalunya és independent

Fundació Catalunya Estat
El president de la Fundació Catalunya Estat, Jaume Vallcorba, en un momnet de la xerrada

El president de la Fundació Catalunya Estat, Jaume Vallcorba torna a visitar Roses per explicar que augmentaran les pensions si Catalunya esdevé en un nou estat

Fundació Catalunya Estat
El president de la Fundació Catalunya Estat, Jaume Vallcorba, en un momnet de la xerrada

Jaume Vallcorba, fundador i president de la Fundació Catalunya Estat, FCE, (entitat privada al servei de l’anàlisi, l’estudi, el treball i la conscienciació, per a l’assoliment de l’Estat Català), va visitar Roses un altre cop després de fer-ho el passat mes de juliol.
Si llavors va anar a la Casa del Mar per explicar, en un xerrada organitzada per l’ANC Roses i Òminum Alt Empordà, que els jubilats cobraran la pensió, ahir va ser al Casal del Pescador.

Després de fer les presentacions per part del president de la secció territorial de l’ANC, Dani Abad, ha pres la paraula Antoni Beltran, responsable de presentacions i actes de la FCE, el qual va afirmar que des que va conèixer la Fundació “i a la gent que la representa em van abduir i ara estic convençut que patim espoli fiscal i que necessitem la independència”.

Tot seguit de les paraules de Beltran, Vallcorba va pronunciar la seva conferència sota el títol ‘Cobrarem la pensió?’.
En primer lloc va parlar sobre l’espoli fiscal, assegurant als avis del Casal del Pescador que “Catalunya és el país més espoliat del món per sobre dels EE.UU, Canadà o Austràlia” O que, per exemple, una família de 4 membres va haver de pagar l’any 2012 al govern central un total de 9.200 euros, “o que si no haguéssim estat subjectes a l’espoli fiscal, la nova terminal de l’aeroport de Barcelona s’hagués pagat en només 27 dies, per exemple”.

Les pensions augmentaran un 10%

Explicat l’apartat sobre l’espoli fiscal que pateix el país català, el president de la Fundació Catalunya Estat, va treure uns dels temes que més preocupen a la societat catalana en el cas d’esdevenir en un nou Estat. Les pensionss. Una preocupació que Jaume Vallcorba va voler treure assegurant que “els jubilats no només cobraran la pensió, sinó que en un Estat Català se’ls ha de pujar les pensions un 10%”. I ho va argumentar dient que “nosaltres portem l’anàlisi de 16 anys del pagament que ha fet Catalunya a la Seguretat Social espanyola”, i ajudant-se d’un gràfic projectat en una pantalla, va desvetllar que des de “1996, quan es van separar els Ministeris de la Seguretat Social i el de Sanitat, Catalunya ha aportat més de 24.700 milions d’euros, i en canvi Espanya ha estat deficitària en 61.000 milions, per tant el Partit Popular menteix quan diu que no cobrarem les pensions”, va subratllar Vallcorba per afegir que, “quan Catalunya sigui independent, aquests diners de més s’han de repartir entre els pensionistes catalans, el que significa un 10 % d’augment de la pensió”.