Exposició sobre la revista ‘Ressorgiment’

Consell Comarcal de l'Alt Empordà

‘Ressorgiment’ és una publicació catalana editada pel veí del Port de la Selva, Hipòlit Nadal, quan era a l’exili a Buenos Aires, Argentina

Consell Comarcal de l'Alt EmpordàLa sala d’exposicions del Consell Comarcal de l’Alt Empordà acollirà a partir del 21 de novembre l’exposició “100 anys de Ressorgiment”, produïda per l’Ajuntament del Port de la Selva i que posa en valor la revista en català publicada a l’exili que més durada va tenir. Entre els seus promotors hi havia Hipòlit Nadal i Mallol, un activista cultural que havia nascut al Port de la Selva. L’exposició es podrà visitar tots els dies laborables durant l’horari d’obertura al públic de les oficines, de 9 a 14 hores, fins al 30 de novembre.

L’agost de 1916 apareixia a Buenos Aires la revista Ressorgiment; fundada per quatre companys:  Manuel Cairol, Francesc Colomer, Luis Arias i Hipòlit Nadal i Mallol en el marc del Casal Català de Buenos Aires. Nadal aviat es va quedar com a únic director portant la publicació amb gran rigor.  Amb motiu del centenari de Ressorgiment, el Port de la Selva i l’Alt Empordà  han volgut retre homenatge una vegada més a Hipòlit Nadal i Mallol, artífex de la publicació. Aquest homenatge s’inicia amb la difusió de l’obra de Nadal i amb la commemoració dels 100 anys de Ressorgiment, mitjançant una exposició. Ressorgiment va aparèixer mensualment, des del 1916 fins el 1972, sense interrupcions i íntegrament en català.