Cinema a la Fresca

Fa 10 anys que el món és un xic més feliç

L’Orquestra Maribel va tornar a ser a Roses en el mar de la seva gira #maribel10tour en la que celebren 10 anys de la seva fundació

Aquest és un any especial per l’Orquestra Maribel perquè celebra el seu 10è aniversari com a grup musical. I també, per tant, és un any especial perquè el món és un xic més feliç. Tota persona, petita o gran que hi hagi assistit a un dels concerts de l’Orquestra Maribel haurà comprovat que aquesta afirmació no és gratuïta perquè el directe que ofereixen els set músics d’aquesta formació, Jordi Nadal com a cantant, Josep Aymerich al baix, Pau Puyol al piano,  Eloi Aira a la guitarra, Jaume Casals a la bateria, Pau Cullell al saxo i Ricard Humet amb la percussió la guitarra i veu, està ple d’alegria, felicitat, festa i si tens sort de complir anys, com ahir la Jenny a Barraques, els Maribel et regalen una de les seves característiques samarretes de color rosa.

I per celebrar els seus 10 de vida com a grup, l’Orquestra Maribel ha decidit canviar un xic el seu repertori de versions que “ens ha quedat molt equilibrat per a totes les edats, amb un bon ritme de directe amb el qual ens ho passem teta. Cada any ens ho passem teta, però enguany estem gaudint molt dels nostres 10 anys, ens ho estem passant de puta mare perquè som una colla d’amics, aquest és el secret”, va dir el carnisser Jordi Nadal, que en les seves hores extres canta amb la Maribel i al que sempre l’agrada dir al públic que “sòc carnisser, d’un negoci petit, perquè -va dir als assistents- hem de cuidar el nostre petit comerç que és el que dona vida al nostres pobles”. Una carnisseria a més,va assegurar el cantant “que també venen carn on line, només cal anar a carnisserianadal.cat. (Jurem en que no hem cobrat res per posar el link de la seva carnisseria… Serem tontus!).

I passant per temes de Camela, Sopa de Cabra, Shakira, Camilo Sesto, Lluís Llach, els Maribel van oferir gairebé dues d’actuació memorables, tan que es van fer mereixedors de tornar a Barraques de la Festa Major de l’any vinent perquè, de totes maneres, us imagineu unes Barraques sense el clàssic concert de l’Orquestra Maribel?
No, veritat?, clar, perquè no hi haurien Barraques!

Flashy Ice Cream, el millor grup de música urbana en català del moment, va obrir la quarta nit de concert de Barraques

L’Sneaky Flex (esquerra) i en Pol Giancana actuant ahir a les Barraques de Roses

Flashy Ice Cream, grup guanyador amb Aftesun del premi Enderrock al millor disc de música urbana amb el Premi de la Crítica, van ser els primers ahir en aparèixer dalt de l’escenari de les Barraques de la Festa Major de Roses.

Aquest grup, composat per tres joves de Sabadell, els dos cantants, Pol Giancana i Sneaky Flex, de nom real Arnau (el cognom es va quedar entre nosaltres durant la conversa, i el tímid C.Turú (quan vam aparèixer per fer l’entrevista va fugir), va oferir un concert en el que van barrejar gèneres com el trap, el dancehall i la música rap amb unes composicions “pures, fresques i sinceres perquè la nostra música està creada a partir de les experiències que hem viscut després d’haver passat per Londres per buscar-nos la vida, i que potser siguin coses que no han viscut altres grups que fan música urbana. Parlem de temes punyents, però potser no som tant explícits, som més sotils”, van explicar en Pol i l’Sneaky.

Va esdevenir un concert que va anar de menys a més, “al principi hi havia poca penya, però ha acabat venint més gent, i tu, nosaltres som de Sabadell, i l’arrenca cebes ho tenim a la sang, és a dir, el que estigui assegut a taula fent una birra al final s’acaba aixecant per ballar” van assenyalar el dos cantants del Vallés. I tant, i els que no es van aixecar ja es van encarregar els propis Sneaky Flex i Pol Giancana d’anar-los a buscar baixant de l’escenari per barrejar-se entre el públic.

Roses va descobrir ahir als Flashy Ice Cream, la millor música urbana en català del moment. Un Gelat Llampec que donaran molt a parlar en poc temps. Esteu avisats!