FADIR fa el darrer repartiment d’aliments de l’any entre els rosincs més necessitats

Voluntaris de FADIR repartint aliments

La Fundació d’Ajuda al Discapacitat de Roses, FADIR, ha portat a terme aquest matí, el darrer repartiment d’aliments entre una trentena de famílies de la Vila rosinca que no tenen ingressos per poder comprar menjar

Voluntaris de FADIR repartint aliments
Voluntaris de FADIR repartint aliments

Durant tot l’any, FADIR reparteix cada dimecres de 12 a 13 hores aliments entre els rosincs que no tenen cap ingrés i per tant no tenen per poder comprar menjar. El coordinador de la Fundació, Manel Pulleiro ha creat una base de dades de la gent que s’apropa al local demanant aliments per saber si de veritat són persones necesitades, “tan és que siguin socis o no, no puc de deixar de donar aliments a una persona que no té per menjar, tot i que això no ens pertoca fer aquesta tasca, per això hi han d’altres entitats, però sinó ho fan i jo tinc aliments els dono”. A la pregunta de com es pot saber si una persona està realment necessitada o simplemente s’aprofita per tenir aliments de franc Pulleiro ha afirmat que “jo m’he de creure el que em diuen, perquè l’administració no em pot facilitar información confidencial i nosaltres no els podem demanar cap paper oficial com la declaración de la renda o per si tenen ingressos, ens hem de creure el que ens diuen. Si ens assabentem que ens enganyen no els donarem menjar mai més”.

A totes aquestes persones o famílies, un total de 30, se’ls ha fet un carnet amb les seves dades, el nombre d’integrants de la seva familia i si tenen nadons.

aliments_fadir1Cada dimarts i dijous FADIR recull els aliments donats pels supermercats. Són aliments que els centres comercials retiraran perquè els queden poc dies per caducar i els treuen de la venda. Aliments que serveixen per cobrir les necessitats dels rosincs més desvalguts. Voluntaris de la Fundació d’Ajuda al Discapacitat de Roses són els encarregats per preparar els lots per després donar-los, “si, per exemple, són dues persones els hi donem 2 llitres de llet, 2 paquets de pa de motlle, un pack de 4 iogurts, 2 paquets de verdures, 2 kg de mandarines, 1 kg d’arròs i diferents aliments de primera necessitat, sempre depenent del que es donin els supermercats”, diu la voluntària de FADIR, Antonia Vallejo.

Un cop acaba el repartiment al local de la Fundació es reparteix domicili els aliments que no s’han emportat entre els socis de FADIR amb problemes de mobilitat.