FADIR inaugura el seu nou local de 140 metres quadrats

FADIR

El nou local de Fundació d’Ajuda al Discapacitat de Roses permetrà desenvolupar diferents activitats dirigides als seus associats que en l’anterior, per les seves dimensions, era inviable

FADIRL’alcalde de Roses, Carles Pàramo, el delegat territorial d’Empresa i Ocupació i fins fa poc de Serveis Socials, Ferran Roqué, i el president de FADIR, Manel Pons, van ser els encarregats d’inaugurar la nova seu de la Fundació d’Ajuda al Discapacitat de Roses. Pons va recordar els inicis de l’entitat, l’any 2003, quan només disposava “d’un local de 40 m2 y una furgoneta molt vella, i ara, sortosament podem disposar de tres furgonetes seminoves i d’aquest nou local de 14 m2”.

Unes dimensions que permetrà desenvolupar al mateix local les activitats que normalment fa la Fundació d’Ajuda al Discapacitat de Roses, com tallers de diferents tipus i classes, per exemple d’informàtica, i que en l’anterior al tenir 100 m2 menys era inviable. En aquest, es podrà fer fins i tot, sessions de fitness.

FADIR
Ferran Roqué, Manel Pons i Carles Pàramo

L’alcalde Pàramo va destacar “la feina de gran valor que fa FADIR”, assenyalant que Roses té aquesta “característica especial de treballar des de la societat civil cap a les persones”.

El president de FADIR va agrair a l’administració pública, en aquest cas als màximes responsables de l’Ajuntament de Roses i el Consell Comarcal de l’Alt Empordà, Carles Pàramo i Xavier Sanlelhí, els convenis signats amb l’entitat, que els permet portar a terme el transport adaptat tant a la Via rosinca com altres municipis de la comarca, com Cadaqués i Llançà.

Així mateix, va agrair la tasca desinteressada dels voluntaris que han ajudat a adequar el local per ser plenament operatiu tant pels associats de la Fundació.

FADIREn aquest sentit, Ferran Roqué va destacar “la característica de transversalitat de la societat rosinca”, en el sentit que a FADIR hi col·labora “gent que pinta les parets com gent que fa classes”.

I precisament de classes, en aquest cas d’idiomes, és la propera activitat, que té previst desenvolupar FADIR, “volem fer classes d’anglès i alemany” va anunciar Manel Pons.

Tot i que el nou local de FADIR, ubicat al carrer Granada nº 8 de Roses, es va inaugurar oficialment dissabte, ja fa mesos que està operatiu. Un temps en el que principalment han “recollit i repartit aliments per valor de 20.000 euros gràcies a la col·laboració dels hipermercats Eroski i Caprabo”, va afirmar el president de FADIR.