FADIR rep el vehicle adaptat donat per l’agrupació Eurostar dels Rotary Club valorat en més de 30.000 €

Eurostar Rotary Club

La furgoneta adaptada donada a FADIR per l'Eurostar Rotary Club

El Rotary Club Roses-Empuriabrava va fer entrega ahir de la furgoneta adaptada per transportar als socis de FADIR

Eurostar Rotary Club
La furgoneta adaptada donada a FADIR per l’Eurostar Rotary Club

El passat 31 de maig, durant la reunió anual de l’agrupació Eurostar composada per 7 clubs Rotary d’Europa, va fer l’entrega simbòlica d’una furgoneta d’adaptada de la marca Citroën. Simbòlica perquè el vehicle, un cop comprat, s’havia d’adaptar per portar gent amb cadires de rodes. I ahir al vespre el president del Rotary Club Roses-Empuriabrava, Joaquim Cusí, en presència del regidor de Benestar Social de l’Ajuntament de Roses, Marc Danès, va fer entrega de les claus del vehicle al president de FADIR, Manel Pons.

Una furgoneta que per la Fundació d’Ajuda al Discapacitat de Roses “suposa una millora per als socis de FADIR perquè és més complerta i confortable, i els acabats són millors, la qual cosa oferirà més comoditats per als usuaris, tant els discapacitats com per les persones que treballen amb ells”, va assenyalar Manel Pons.

El responsable de comunicació del Rotary Club, Josep de Frutos, va afirmar que Eurostar va decidir “ajudar a FADIR amb la donació d’aquesta furgoneta adaptada perquè tenen necessitat d’aquest tipus de vehicle per transportat gent discapacitada, ja que alguns dels que tenen ja necessiten renovar-se”.

L’adaptació de la furgoneta ha anat a càrrec de l’empresa Ateva-Olivan, la qual, va explicar el seu president, Joan Olivan, ha portat a terme “el muntatge d’una plataforma elevadora automàtica per tal de facilitar el pujar i baixar gent amb cadires de rodes”. Una adaptació segons Olivan, “polivalent, ja que s’ha adequat el terra del vehicle dew manera que amb unes guies es poden treure fàcilment els seients per encabir dues cadires de rodes, així”, va concloure el president d’Ateva-Olivan “poden escollir entre portar 9 seients o bé 6 i dues cadires”.

FADIR dóna un dels seus vehicles a una nova associació de discapacitats de Castelló d’Empúries

Eurostar Rotary Club
Foto de família dels representants del Rotary Club, FADIR i de l’Ajuntament de Roses

Manel Pons va voler agrair al Rotary Club per pensar en la fundació que presideix per fer-li donació d’aquest vehicle, “així com a l’Ajuntament de Roses, que gràcies a ell tenim 3 furgonetes més aquesta d’ara, quatre”.
4 vehicles que FADIR es tornarà a quedar amb tres, ja que “com entitat solidària que som, volem fer donació d’una de les nostres furgonetes a l’associació Tamariu de Castelló d’Empúries, integrada per joves discapacitats que es dediquen al reciclatge de paper i que segur necessitaran d’un vehicle com els que tenim nosaltres per fer la recollida de molt de paper”, va anunciar el president de la Fundació d’Ajuda al Discapacitat de Roses.

Eurostar

L’Agrupació Eurostar és una entitat composada de 7 clubs Rotary socis d’Europa que es reuneixen cada any per realitzar accions conjuntes a benefici de les necessitats que es troben en cadascú dels seus territoris.
La reunió fundacional de l’Eurostar es va portar a terme l’any 1994 a la població francesa de Dijon. A l’any següent quan es va celebrar a Neufchateau, Bèlgica es va decidir establir aquestes reunions anualment.

El Club Rotary Roses-Empuriabrava és un dels 7 socis membres d’aquesta Agrupació Eurostar, que aquest any 2014 celebra a la Vila rosinca la seva reunió anual amb la presència del 6 restants Rotary Club, originaris de França, Bèlgica, Alemanya, Itàlia, Suïssa i Romania.
Son 7 socis que cada any celebren en un país diferent, i de manera rotativa, l’Eurostar.
Així, que a Roses aquesta trobada se celebra cada set anys.
Als 2000 els Rotary Club van donar un vehicle adaptat a la Fundació ALTEM, al 2007, van equipar les aules del Centre Escolar Empordà amb l’objectiu que els seus estudiants puguin formar-se de manera adient, i enguany ha estat una altre vehicle adaptat, una furgoneta Jumper de Citroen, valorada en uns 30.000 euros, que van fer entrega ahir a la Fundació d’Ajuda al Discapacitat de Roses, FADIR.