Fan la Volta a Catalunya en bicicleta en només 3 etapes amb sortida i arribada a Roses

Volta a Catalunya en 3 etapes

Els 6 ciclistes al port de la Bonaigua, a Tarragona, a Barcelona, i la ruta de 1.006,60 km que van fer per completar la Volta a Catalunya en 3 etapes

Quatre ciclistes de Roses, un de Figueres, i un sisè de Sant Pere Pescador van sortir el passat divendres de Roses per completar la Volta a Catalunya en tres etapes

Està de vacances durant el mes d’agost. L’agrada fer esport, concretament és un fanàtic del ciclisme, ja sigui en BTT o de carretera. L’agrada tant el món del ciclisme que no sabem si les seves bicicletes dormen al garatge o comparteixen habitació amb ells i la seva dona.
Joan Hornos, president del Club Ciclista Roses, durant el seu temps de vacances no h marxat fora, s’ha quedat a Roses. I estant a casa no para de pensar en la bicicleta, “quan no pedalo els meus dits teclegen el mòbil a la recerca de reptes sobre la bicicleta, i vaig trobar una ruta, en la plataforma Wikiloc, d’una persona que havia fet la Volta a Catalunya en tres etapes després de recórrer 970 km i 10.600 metres de desnivell”. I va ser llavors quan va dir: “això és el que hem de fer”.
Així, Joan Hornos ho va proposar a Juan Serrano, secretari del Club Ciclista de Roses; li va dir a en Francesc Torrent, un esportista rosinc de mena que tant li fa fer bici com córrer, el que vol es fer esport. Li va comentar també al jove ciclista Sergi Vera, i ja posats, també els hi va dir a Gabriel Díaz, un ciclista de Figueres i a Marc Solà, una altre ciclista, en aquest cas de Sant Pere Pescador.
I com tots cinc estan tant bojos com en Joan li van dir que sí, i a les 3 de la matinada d’aquest passat divendres van iniciar el seu repte, acompanyats de l’Alberto Hornos, germà d’en Joan, el qual amb el seu vehicle els va seguir durant el tres dies esdevenint l’Àngel de la guarda dels sis ciclistes.

1ª etapa: Roses-Vielha

Com dèiem, van sortir de Roses a les 3 de matinada per arribar a Vielha, punt final de la 1ª etapa, a les 20.15 hores. És a dir, van pedalar, durant més 17 hores per recórrer els 320,97 quilòmetres que separen totes dues poblacions. “Va ser l’etapa més curta, però la més dura ja que tenia 4 ports de muntanya, el Coll de Canes, la Collada de Toses, el Port del Cantó, que el vam pujar quan més picava el sol amb 38º de temperatura, i el Port de la Bonaigua”.

Va esdevenir una etapa amb contratemps, concretament per a en Francesc Torrent, ja que se li va trencar un radi d’una roda, “i gràcies a la furgoneta d’assistència van anar a buscar a un poble per poder reparar l’avaria, mentre la resta van seguir, com ja havíem acordat, perquè sinó no fèiem la Volta a Catalunya en tres etapes”, ha explicat Joan.

Un cop reparada l’avaria, l’Alberto va traslladar a en Torrent fins on eren la resta de ciclistes. És a dir, que en aquesta primera etapa, Torrent no va completar-la sencera, en fer uns 50 quilòmetres menys. El mateix li va passar a Juan Serrano, que es va baixar de la bici, per esgotament, a l’últim port, per pujar al vehicle d’assistència.
Tots junts van fer nit en una tenda de campanya dins un càmping de Vielha.

2ª etapa: Vielha-Ampolla

I tots set, els 6 ciclistes i l’assistent Alberto Hornos, es van posar en marxa a les 7 del matí per fer els 313,77 km de la segona etapa d’aquest repte. Una etapa que els esportistes no van patir cap contratemps arribant a Ampolla a les 21:15 hores. “Va ser l’etapa més tranquil·la i de menys patiment, ja que no va haver-hi cap problema físic ni es va produir cap avaria.”, ha assenyalat Hornos, per matisar que “l’únic problema, per dir-ho així, és que teníem pensat anar fins a Amposta, però quan vam trucar al càmping on teníem previst dormir, ens van dir que no hi havia plaça, i vam haver d’anar a Ampolla, on sí que vam tenir sort de trobar una parcel·la buida en un càmping enorme”.

3ª etapa: Ampolla- Roses

La tercera i última etapa es va iniciar també a les 7 del matí. Tots els participants d’aquest repte de fer la Volta a Catalunya en 3 etapes es van posar en marxa en direcció a Roses. “Va ser una etapa difícil”, ha explicat Joan Hornos, “perquè la primera va ser la més dura pels 4 ports de muntanya, però aquesta tercera va ser esgotadora per tot el cansament que portàvem acumulat”.

Segons el president del Club Ciclista Roses, “havia de ser l’etapa més ràpida, però va ser en la que més parades vam fer per problemes tècnics a la bici, i per una contractura que se li va reproduir a Juan Serrano pel fet d’anar tantes hores seguides en bici.  A més, creuar Barcelona va ser horrorós. El fet de tenir que parar tant a causa dels semàfors va ser fatal per al cos”.

Passat Barcelona, i ja a l’alçada de Blanes, Juan Serrano es va baixar de la bici per pujar al vehicle d’assistència a causa de la contractura. El mateix que va fer Francesc Torrent, perquè al dia següent, dilluns, havia de treballar com a tècnic sanitari d’ambulàncies i, lògicament, necessitava descansar.
I així, 4 en bici i 3 en cotxe van arribar a les 2:30 hores de la matinada a Roses, és a dir, 19 hores i 30 minuts després d’haver sortir d’Ampolla, per completar els 371,86 km de d’aquesta tercera jornada i els 1.006,60 quilòmetres en total per assolir el repte de fer la Volta a Calalunya en tres etapes.

Sense la intervenció i col·laboració d’Alberto Hornos no hagués estat possible assolir el repte

L’èxit d’haver pogut aconseguir fer la Volta a Catalunya en bicicleta en tres etapes no hauria estat possible sense la intervenció d’Alberto Hornos amb la seva furgoneta, com confessa el seu germà i promotor d’aquest repte, Joan Hornos, “no, hagués estat inviable”, per explicar tot seguit que “la seva tasca era anar davant nostra, buscar un supermercat, comprar menjar i preparar el menjar, parar taula per a que quan nosaltres arribessin poder seure i menjar, i quan nosaltres marxàvem, ell es quedava a recollir-ho tot, i després la mateixa operació, i així durant els tres dies, a més, com va passar, si havia de buscar un mecànic o un recanvi de bicicleta”.

Pròxim repte?

De moment, Joan Hornos, no té al cap l’assolir un repte d’aquestes dimensions a sobre d’una bici, tot i que ha avançat que “de cares a l’agost de l’any vinent, que és quan hi ha vacances, hem de mirar de fer un altre repte com aquest”.