Fany Poza agafa el relleu de Joan Plana a la presidència d’Esquerra Republicana de Roses

ERC Roses
Tots els components de la nova Executiva d'ERC Roses amb la presidenta Fany Poza

Amb Fany Poza, la secció local d’ERC Roses tindrà per primer cop en els seus 30 anys d’història una dona com a presidenta, que estarà acompanyada pel exregidor, Gerard Teixidó, a la vicepresidència

La secció local d’ERC Roses va celebrar ahir al vespre una assemblea per tal de renovar la seva executiva. El president dels darrers 6 anys, Joan Plana, va renunciar a presentar candidatura per ser reelegit, per dedicar-se exclusivament a treballar des de l’Ajuntament des del seu càrrec de primer tinent d’alcalde i com a responsable de l’Àrea de Seguretat Ciutadana.
Plana, dirigint-se als militants, va fer un repàs dels seus 6 anys, recordant que va presidir l’entitat en substitució de Carles Trias, “el qual va decidir posar-se al capdavant de la nostra organització en un temps molt complicat, que fins i tot es temia per la seva desaparició, i ara, 6 anys després hem passat de no tenir representació a l’Ajuntament a ser decisius en el Govern”.

Només una candidatura es va presentar per dirigir el grup republicà a Roses, i dels 28 vots emesos, 27, gairebé per unanimitat, van donar el seu vistiplau per a que Fany Poza sigui la persona que durant els propers quatre anys agafi les regnes d’ERC Roses.
D’aquesta manera, Poza, que estarà acompanyada en la vicepresidència pel exregidor Gerard Teixidó, serà la primera presidenta del partit republicà a Roses en els seus 30 anys d’història.

La nova presidenta i el nou vicepresident d’ERC Roses van dirigir conjuntament unes paraules als assemblearis on Teixidó, en primer terme, va afirmar que “vam començar aquest projecte fa 6 anys de la mà d’en Joan Plana i, ara, 6 anys després, tinc la sort de continuar aquí, amb energies renovades i amb un equip que de ben segur seguirà creixent i millorant dia a dia”.

I els objectius que s’ha marcat Fany Poza com a presidenta d’ERC Roses estan “mantenir la coordinació i la comunicació entre el partit i el grup municipal, donar continuïtat a la tasca iniciada en els darrers anys, ser més presents que mai a la vida pública de Roses, i créixer i augmentar de militants per poder fer cada vegada els valors republicans més forts a la nostra ciutat”.

Després de l’assemblea d’ahir, l’executiva local d’Esquerra Republicana de Catalunya a Roses està constituïda  formada per Fany Poza com a Presidenta; Gerard Teixidó com a Vicepresident; Mar León com a Secretària d’Organització; Xavi Coll com a Secretari de Política Municipal i Finances; Mireia Sánchez com a Secretària de la Dona; Xavi Gorro com a Secretari d’Imatge i Comunicació; Joan Plana com a Portaveu d’ERC a l’Ajuntament de Roses; i Juan Hornos, Esther Bonaterra, Èric Ibáñez i Verónica Medina com Vocals.

La secció local d’ERC Roses es va fundar l’any 1989, i des de la seva fundació ha comptat amb nou presidents, i ara, amb una presidenta:

  • 1989-1991 Ramon Pujol Hamelink
  • 1991-1995 Manel Pons Carrasco
  • 1995-1997 Pere Roig Bolasell
  • 1997-1998 Joan Vigo
  • 1998-2000 Abel Sastre
  • 2000-2007 Manel Donat Giró
  • 2007-2009 Felix Llorens Palou
  • 2009-2013 Carles Trias Bosch
  • 2013-2019 Joan Plana Sagué
  • 2019-         Fany Poza Matías