La farmàcia Gratacós de Roses recapta més de 600 euros en medicaments per la Fundació ALTEM

Jornada de Recapte de Medicaments

De peus d'esquerra dreta: la Nati, la Mar i la Montse, ajupits la Loren un voluntari del Recapte de Medicaments

La Farmàcia Gratacós participa des de fa 4 anys en la Recollida de Medicaments organitzada per l’ONG de la Farmàcia, el Banc Farmacèutic

Jornada de Recapte de Medicaments
De peus i d’esquerra dreta: la Nati, la Mar i la Montse. Ajupits, la Loren i un voluntari del Recapte de Medicaments a la Farmàcia Gratacós de Roses

“Estem molt contents perquè els clients de la farmàcia han respòs en la compra de medicaments per als més necessitats, i gràcies també als voluntaris, que són els que expliquen per a què serveix participar en la recapta”, ha afirmat Mar Paniagua, que regenta la Farmàcia Gratacós juntament amb la seva mare, la Montse Gratacós.

I l’alegria de la Mar estava justificada, “perquè ens hem superat un any més, cada any anem recaptant un xic més que l’any anterior, assolint enguany la xifra de 658 euros amb 78 cèntims”. L’any passat la Farmàcia Gratacós va recollir un total de 420 euros en medicaments.

Aquesta Jornada de Recollida de Medicaments, que es porta a terme a tot l’estat espanyol, ha arribat a la seva novena edició, i la Farmàcia Gratacós ja 4 anys que en participa, concretament des de l’any 2013. s’ha celebrat enguany el passat 20 de febrer.

Una Jornada que està organitzada per l’ONG de la Farmàcia, el Banc Farmacèutic, per proveir de medicaments que ja no entren per la Seguretat Social, a entitats que ho necessiten, i el mateix Banc Farmacèutic és qui assigna l’entitat a la que s’ha d’ajudar, i la Farmàcia des de fa quatre anys destina el medicaments recollits a la Fundació ALTEM de Figueres.

Els medicaments dels que té més demanda aquesta Fundació són els laxants, gotes per les orelles, xarops per la tos, mucolítics, material de cura, raspall de dents o pomades antiinflamatòries. Però cada persona pot comprar el medicament que vulgui d’acord a la seva economia, perquè “un cop acabada la recapta fem un inventari i el passem a la Fundació ALTEM per després ajustar la donació de medicaments a les necessitats dels seus associats, per exemple si necessiten més quantitat de pomada antiinflamatòria, doncs els donem més, a canvi d’un altre medicament que no ho necessitin”, va explicar Paniagua.

Com ha dit Mar, cada any la Farmàcia Gratacós ha superat la quantitat de medicaments recollits, prova que “els rosincs són molt solidaris perquè a tothom al que hi oferim -119 persones van voler col·laborar – aporta el seu medicament dins les seves possibilitats”, ha conclòs Paniagua, per remarcar que “els rosincs, de solidaritat, un 10”.