La farmàcia Gratacós de Roses s’adhereix un any més a la Jornada de Recollida de Medicaments

X Jornada de Recollida de Medicaments
Propietàries i treballadores de la farmàcia Gratacós amb els dos voluntaris de la X Jornada de Recollida de Medicaments

La farmàcia Gratacós de Roses participa per cinquè any consecutiu a la Campanya de Medicaments Solidaris impulsada pel Banc Farmacèutic

X Jornada de Recollida de Medicaments
Propietàries i treballadores de la farmàcia Gratacós amb els dos voluntaris de la X Jornada de Recollida de Medicaments

Ahir dissabte, 4 de març, es va celebrar a tot l’Estat espanyol la desena Jornada de Recollida de Medicaments, iniciativa engegada pel Banc Farmacèutic, dins la Campanya de Medicaments Solidaris.

Jornada en la que per cinquè any consecutiu hi participa la farmàcia Gratacós de Roses.

L’objectiu, com diu el títol de la jornada, “és recollir medicaments nous que no requereixin prescripció mèdica per poder donar a les entitats assistencials amb les que col·labora el Banc Farmacèutic, i que en el nostre cas ho fem per a la residència de la Fundació ALTEM, ho viuen persones amb discapacitat intel·lectual”, va afirmarMar Panigua, gerent juntament amb la seva mare, la Montse, de la farmàcia Gratacós.

Previament, la Fundació ALTEM va passar un llistat amb els medicament que més en necessiten, i que són “generalment material de cura, com gases, tiretes, laxants, col·lutoris, raspall de dents, dentífrics, és a dir tot allò que no entra per l’assegurança”, va explicar Mar.

Així, des de ahir dissabte i fins al següent, el dia 11, tothom que hi vagi a la farmàcia Gratacós es trobarà dos voluntaris d’aquesta recollida de medicaments, que són els encarregats d’explicar el seu funcionament per si es vol col·laborar.

I la manera de donar un cop de mà a les persones residents a la Fundació ALTEM, si es vol, ja que no és obligatori, és comprar unes simples gases pel preu de 58 cèntims d’euro o un Reflex al preu de gairebé 12 euros, que és el preu límit dels medicaments amb els que es pot col·laborar.

La Farmàcia Gratacós va ser la més solidaria l’any passat

El Banc Farmacèutic dóna l’opció de fer només un dia (el d’ahir) aquesta Jornada de Recollida de Medicaments, o bé estendre-la tota una setmana, és a dir, fins al dia 11 de març. I la farmàcia Gratacós, com en tots els anys en el que ha participat ho farà durant el 8 dies, de dissabte a dissabte, “per donar la possibilitat a la gent que avui –per ahir- no s’ha assabentat per a que puguin, si volen, col·laborar”, va explicar la farmacèutica, la qual ha remarcat que “la ciutadania de Roses és molt solidària amb els més desvalguts, i la prova és que voluntaris de la Fundació ALTEM ens han comunicat que l’any passat vam ser la farmàcia de tota la comarca de l’Alt Empordà que més medicaments va recollir”.

Recordem, que al 2016 la farmàcia Gratacós va vendre 658 euros en medicaments per enviar a l’ALTEM.