Les farmàcies dispensaran la vacuna contra la meningitis B a partir de l’1 d’octubre

Vacuna contra la meningitis B
La vacuna contra la meningitis B es podrà adquirir a les farmàcies

Es tracta d’una vacuna injectable indicada per a la immunització activa a partir de 2 mesos d’edat

Vacuna contra la meningitis B
La vacuna contra la meningitis B es podrà adquirir a les farmàcies

Les farmàcies estan autoritzades a vendre la vacuna contra la meningitis B a partir de l’un d’octubre, ja que el medicament ha passat a ser classificat com de “prescripció mèdica no restringida”. Així ho ha decidit l’Agència Espanyola del Medicament i Productes Sanitaris, AEMPS, l’òrgan que depèn del Ministeri de Sanitat i Serveis Socials i Igualtat.

La vacuna Bexsero® de la Companyia Novartis Vaccines and Diagnostics S.r.l., es va autoritzar a la Unió Europea al gener de l’any 2013. Es tracta d’una vacuna injectable indicada per a la immunització activa a partir de 2 mesos d’edat enfront de la malaltia meningocòccica invasiva causada per Neisseria meningitidis serogrup B.

La vacuna va ser en un primer moment qualificada per la AEMPS com d’ús hospitalari en base a les seves característiques farmacològiques i segons la legislació espanyola.
Ara, però, l’AEMPS, que avalua de forma contínua tots els medicaments autoritzats, ha avaluat noves dades de qualitat i seguretat presentats per la companyia després de la distribució de més d’1.200.000 dosi de la vacuna a tot el món i ha modificat les condicions de dispensació de la vacuna perquè estigui disponible en les oficines de farmàcia.

Una vegada presa aquesta decisió, el titular de l’autorització de comercialització ha d’adaptar els seus envasos a les noves condicions de dispensació, la qual cosa ocorrerà a partir d’aquest mes d’octubre.