Farts dels okupes del carrer Pare Claret de Roses

Okupes al carrer Pare Claret de Roses
La cassolada es va portar a terme davant la casa okupada durant gairebé una hora

Una quarantena de veïns porten a terme una cassolada com a protesta dels aldarulls que provoquen els okupes de la casa ubicada al nº 41 del carrer Pare Claret

Dos anys fa, gairebé, que la casa ubicada al nº 41 del carrer Pare Claret de Roses va ser okupada per joves de nacionalitat marroquina, tot i que durant aquests temps han viscut també catalans, espanyols i francesos.

Es va tractar d’un ocupació com passa en altres milers d’immobles arreu Catalunya i de l’Estat espanyol.. Però, en aquest no es va generar cap tipus de problema perquè el propietari, en no haver-hi ja que la casa pertanyia a un fons d’inversió, no denunciava l’okupació i els veïns dels carrer, com  no pertorbaven la convivència veïnal, tant els hi era si estava okupada o no.

Però, aquesta convivència es va tallar de socarrell a l’estiu de l’any passat, ja que des de llavors “en aquesta casa hi ha aldarulls continus, baralles, tràfic de drogues i ahir – per divendres- a les 3 de la matinada hi va haver una baralla impressionant i no és la primera vegada, perquè això passa igual a les 3 que a les 7 del matí o les 4 de la tarda”, van explicar dos veïns del carrer que van preferir mantenir l’anonimat “perquè quan t’amenacen de mort no et ve de gust que el teu nom surti en lloc”.

Perquè és el que passa quan els veïns els recriminen la actitud incívica dels okupes, que aquests els amenacen de mort, “i no posem denúncia perquè el Mossos ens diuen que això no és cap delicte”.

Són okupants que no tenen cap mitjà de subsistència, per tant, “aquests són els que atraquen a les botigues, supermercats, bars, ens dediquen això, és el seu ‘modus operandi’, com ho és intimidar a les nostres dones i fills, perquè quan veuen un home es fan enrere”.

Aquests veïns ja van comunicar a l’Ajuntament la problemàtica que pateixen i han mantingut reunions amb l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, i el regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Plana, el qual afirma que després de tant de temps lluitant pe solucionar aquest problema de convivència “fa unes setmanes vam reunir-nos, acompanyats per un representant dels veïns del carrer Pare Claret, amb la jutgessa degana de Figueres per traslladar el problema públic que generava aquesta ocupació. I ens va dir que calia esperar el resultat del judici per ocupació il·legal, ja que els altres delictes que haurien comès, encara que són molts i repetitius, cap d’ells és prou greu com per prendre una mesura preventiva dura, com pot ser un ingrés a presó provisional”.

La primera acció que va emprendre l’Ajuntament de Roses quan els veïns van comunicar el tema dels aldarulls que provoquen els okupes va ser “intentar contactar durant mesos amb el propietari perquè interposes una denúncia, però sense èxit, ja que la casa era d’un fons d’inversió. Per sort, al voltant de l’estiu passat hi va haver un ciutadà particular que la va adquirir, i vam contactar amb ell de seguida i hem anat parlant tot aquest temps per a que formalitzés la denúncia i poder-se iniciar el tràmit judicial”.

Un tràmit judicial que ja es va iniciar acabant en un judici que, finalment, es va celebrar el passat mes de febrer, malgrat que encara els veïns estan esperant que el jutge dicti la sentència de desnonament.