Felicitacions?

Francesc Giner

Resposta i postura del Gent del Poble respecte al mercatd’artesania del passeig marítim de Santa Margarida

Estic veient en el facebook que molts incondicionals de l’equip de govern feliciten a tort i a dret tan a l’equip de govern com a AFITER per haver rectificat en la seva decisió de mantenir el mercat d’estiu a Sta. Margarita. La veritat es que no sé a que venen tantes felicitacions. Tot des de el començament s’ha fet malament. Tan per part d’AFITER, com d’Alcaldía, i com en la manca de participació ciutadana (ACOR-Comerciants Independents de Roses, Estació Nàutica).

Gent del Poble-AM està al costat dels comerciants de Roses i entén perfectament que aquesta no era la solució per solucionar el greu problema que tenim amb els “top-manta”. Encabir-hi en tot aquest desgavell unes casetes perquè comerciants de Roses i de fora facin la feina que els que  l’han de fer no saben ni per on començar, ja es veia des de el començament que acabaria malament.

El que no es pot pretendre es que un comerciant que paga la taxa que li demana un ajuntament o una associació de fires, hagi alhora de fer de policia. Altres conceptes com la competència deslleial als comerciants municipals, el sistema d’adjudicació, l’impacte visual al passeig amb perjudicis sobre hotels i apartaments. Adjudicacions sense llicències d’activitats, llum, taxa d’escombraries…tot plegat son conceptes que s’havien d’haver negociat abans de moure fitxa.

Tan costava  per part del regidor de torn, fer unes quantes reunions amb els responsables de les associacions de comerciants  per saber que en pensaven del que es volia fer. Ens haguéssim estalviat molts mals de cap i el ridícul que s’ha fet a tota la comarca amb aquest tema. Els comerciants i hotelers s’han sortit amb la seva i a ells si que els felicito per que han aconseguit el que volien. Però hi ha una part de tot aquest “affaire” que ha sortit greument perjudicat i que ningú en parla, i son els venedors ambulants que ocupaven les casetes i que havien dipositat tota la seva confiança en el regidor Ambrosio Martinez i amb l’Ajuntament de Roses, pagant tot el que els hi havien demanat per inscriure’s (mes de mil euros), comprant genero per cobrir la demanda diària, llogant pisos a Roses per passar-hi la temporada, renunciant a totes les demes fires d’Agost, etc, etc…

A tota aquesta gent no crec que li faci gaire gràcia veure com a sobre feliciten a AFITER i a l’Ajuntament per la decisió presa. Que passa que els demes no importen?. Tinc entès que el 80 % dels venedors eren de Roses, gent que se’ls hi ha causat un enorme prejudici i del que ningú en parla però del que segur en sentirem a parlar.

Sé que a alguns els hi faltarà temps per demanar la dimissió del Regidor de Fires per lo malament que ho ha fet (amb la complicitat de l’equip de govern), nosaltres ens remetrem a la seva dignitat com a polític local per que ell mateix decideixi el que ha de fer i qui i com ha de indemnitzar els danys causats i que pensa fer amb els firaires.

I per part meva i del meu grup,de felicitacions res de res. El ridícul i els danys causats a la imatge de Roses han estat majúsculs .Ara si, l’equip de govern  ja pot anar preparant una vegada mes els serveis d’en Carles Monguilod, perquè si aquesta gent té ganes de brega els hi farà falta.

Francesc Giner
Portaveu Gent del Poble-AM