Programa d'activitats del CAR Jove de Roses

Fem Salut, la llibreta d’informació d’hàbits saludables pels joves de l’Alt Empordà

Llibreta Fem Salut
La presentació de la llibreta Fem Salut es va portar a terme a l'institut de Castelló d'Empúries / Foto: CCAE

La llibreta i els seus recursos estan pensats per a ser presentats als alumnes de 3r d’ESO de tots els instituts de la comarca per ajudar als joves a descobrir tots els seus continguts

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà ha presentat, en roda de premsa celebrada aquest dimecres a l’institut de Castelló d’Empúries, la llibreta Fem Salut. L’objectiu d’aquesta llibreta és que cada jove adquireixi la informació necessària per prendre les millors decisions per la seva salut. També es vol empoderar als joves per tal que puguin fer un acompanyament a companys o companyes que es trobin en situacions de risc o vulnerabilitat.

La llibreta Fem Salut compta amb separadors que aglutinen diferents temes sobre salut a tenir en compte. Es complementa amb un enllaç a la web empordajove.cat on s’amplia informació de cada tema i es detallen serveis i recursos on accedir en cas necessari. Tot plegat, mitjançant uns vídeos explicatius i amb informació escrita complementària.

La llibreta i els seus recursos estan pensats per a ser presentats als alumnes de 3r d’ESO de tots els instituts de la comarca per mitjà d’una dinàmica que ajudarà als joves a descobrir tots els seus continguts. Alhora, donarà eines als tutors per a continuar treballant a l’aula el concepte d’hàbits saludables i la captació de les persones joves. En total rebran aquesta llibreta uns 1.700 alumnes.

Els temes que es tracten dins de la llibreta són: hàbits saludables, gestió emocional, sexualitat i afectivitat, violència masclista, autoimatge i trastorns de la conducta alimentària, nutrició, esports, primers auxilis, alcohol, drogues i altres substàncies, i les addiccions a les TIC.

El vicepresident del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, Josep Maria Bernils, ha remarcat la importància d’aquestes llibretes de salut per treballar aquests temes des de l’adolescència, ja que “creiem que ajuda a prevenir molts problemes que poden sorgir en el futur”.

Segons el cap d’Àrea de Joventut del Consell Comarcal, Joan Salellas, quan un professional intenta explicar aquests consells a un jove, “moltes vegades no acaba de transmetre’s”. Assegurant que “per això aquestes llibretes volen formar directament als joves, perquè es puguin ajudar entre ells”.

La primera tinent d’alcaldia i regidora d’Ensenyament de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries, Anna Massot, ha destacat l’adhesió que té el municipi a la Taula Comarcal de Joventut, on es treballen moltes temàtiques com la llibreta de salut. “Unint esforços entre administracions surten projectes que poden ajudar a tothom”, ha afirmat la regidora.