En Ferdy assoleix al Santuari de Covadonga un altre dels reptes personals que s’havia marcat en el seu viatge solidari

De Roses a Santiago de Compostela en bicicleta

en Ferdy a les portes del Santuario de Covadonga amb el barret i el mocador de coll dels seus amics a les mans

Juan M. Fernández, Ferdy, va oferir al Santuari de Covadonga les peces de roba de dos amics seus que porta amb ell

De Roses a Santiago de Compostela en bicicleta
En Ferdy a les portes del Santuario de Covadonga amb el barret i el mocador de coll dels seus amics a les mans

El regidor d’Esports de Roses, Juan M. Fernández, Ferdy, va iniciar el seu viatge solidari de Roses a Santiago de Compostela amb la finalitat de recaptar diners per a la Fundació Roses contra el Càncer, però també, com ja va informar viladeroses.cat, per complir uns reptes personals, que eren presentar-li a la Verge de Montserrat, la Verge del Pilar, a Santiago de Compostela o d’altre temple religiós que passés durant el seu viatge, les peces de roba de dos amics seus, un barret i un mocador de coll concretament, que no estan passant per una bona època pel que fa a la seva salut, “a un li falta una miqueta per estar bé del tot, i el segon està travessant una malaltia oncològica”, va dir llavors.

Així va passar pel monestir de Montserrat primer, dues etapes després va fer el mateix per la Basílica del Pilar, i ahir es va apropar al Santuari de Covadonga, al Parc Natural del Pics d’Europa, en la setena etapa del seu viatge solidari que el portava de San Vicente de la Barquera i Cangas de Onís, “tercer repte aconseguit”, va dir ahir en Ferdy sobre les 6:30 de la tarda.

En Ferdy va sortir ahir de San Vicente de la Barquera, “sense esmorzar”, i sobre les 11:30 del migdia “en lloc de la barreta energètica de costum, em vaig fotre un entrepà de llom amb formatge, però mini, això, sí”. Va continuar al seva ruta i dues hores després, a les 13:30, es va presentar al peu del Port de muntanya Ortiguero, i mitja hora més tarda el coronava, “i vaig parar en el parador que hi ha i vaig dinar una sopa, que tenia molta fred, un plat de guisat de vedella, un ampolla de vi i gasosa, una arròs amb llet, i un cafè amb llet, 10 euros em van cobrar”.

I amb la panxa plena va tirar en direcció Cangas d’Onís, que va arribar sobre les 6 de la tarda amb la intenció de pujar als Llacs de Covadonga, “però com a dalt havia començat a nevar estaven fent baixar els cotxes que hi havia i no deixaven pujar, així que em vaig anar al Santuari de Convadonga”, que només està a uns 10 quilòmetres, sí però deu quilòmetres d’alta muntanya.
I en el Santuari va oferir al Sant el barret i el mocador dels seus amics. I quan sortia es va trobar un grup de noies i els professors d’un col·legi que feien una excursió van fer un cercle al voltant seu per preguntant-li qui era i què feia (clar, no és normal veure a un ciclista en un temple religiós i menys si porta arrossegant un carro). I tot seguit del grup de noies va venir un grup de nois, “que van resultar el nois que canten en el cor del Santuari, i els professors em van convidar a entrar a escoltar-los, total allà he estat un parell d’hores”, va dir en Ferdy.

I sobre de les 9 de la nit va arribar el regidor d’Esports de Roses a Cangas d’Onís després de recòrrer uns 93 km des de San Vicente de la Barquera per allotjar-se a l’Hostal El Roble, a on “m’han donat una habitació súper gran, que amb l’esmorzar inclòs només m’han cobrat 24 euros. Han estat súper amables m’han ajudat a ficar la bici i el carro en el ascensor per entrar-les a l’habitació. Molt bé”, va dir en Ferdy per l’amabilitat dels propietaris i pel baix cost de l’Hostal.

I entre 8:30 i 9 d’aquest matí prendrà Fernández la sortida de la vuitena etapa d’aquest viatge. Una etapa en la que està previt arribar a Luarca, “però aniré fins que em cansi de pedalar. Si arribo bé, si vaig més lluny bé, i si no arribo, també bé”, va dir Ferdy.

Els col·laboradors en aquest viatge solidari augmenten

Cada dia s’afegeixen més empreses i persones que volen col·laborar en el viatge solidari d’en Ferdy de Roses a Santiago de Compostela comprant quilòmetres, recordem que es ven el km recorregut a 2 euros, “una manera com qualsevol altre d’implicar a tothom a que aporti el seu donatiu”, va manifestar en Ferdy. Ara, ja són 34 (vegeu taula).

EMPRESES i PERSONES COL·LABORADORES
Publimas Tren de Roses
Instal·lacions Aurel Rastrojo Reformes i Construccions José Mª Fernández
Drogueria Ferdy Peixos Raul Caner S.L.
Gres-K Planet DJ Xavi Buixò
Motos Soler Empordà TV
Hotel Casa del Mar Planxisteria Joan Ripoll
José Mª Velasco Restaurant Mas Palou
Farmacia Marta Bosch Fusteria Joan Andreu
Can Cairó Bicis a Punt
Terraza Grup Finques Berni
Calçats Montse Bistrot del Mar
Família Alabert Mairó Els Blaus de Roses
Anxoves de Roses Camporama S.L. PVC i Alumini – Cervera
Rètols Empordà Bar El Informal
Immobiliaria Santos Juan Fernández Hita
(Vanesa) Cortijo Marañon- Medina de Pomar Serralleria Joan Solà
Miguel Ángel Fernández Restaurant el Caiman
viladeroses.cat informarà diàriament d’aquest viatge solidari d’en Ferdy
  • 1ª Etapa: Roses-Sabadell – 158 km (Finalment Montserrat – 194 km)
  • 2ª Etapa: Sabadell – Lleida – 140 km
  • 3ª Etapa: Lleida – Saragossa – 142 km
  • 4ª Etapa: Saragossa –Logronyo – 175 km
  • 5ª Etapa: Logronyo – Polientes (Burgos) – 171 km (Finalment Medina de Pomar (131 km)
  • 6ª Etapa: Polientes – Torrelavega (Cantabria) – 99,1 km (Finalment Medina de Pomar – San Vicente de la Barquera – 146 km)
  • 7ª Etapa: Torrelavega – Cangas de Onís (Asturias) – 111 km (Finalment San Vicente de la Barquera – Cangas d’Onís – 93 km)
  • 8ª Etapa: Cangas de Onís – Luarca (Asturias) – 154 km
  • 9ª Etapa: Luarca – Mondoñedo (Galícia) – 91,2 km
  • 10ª Etapa: Mondoñedo – Santiago de Compostela – 131 km