En ‘Ferdy’ ja pedala camí del Rocío a benefici de la Fundació Roses Contra el Càncer

De Roses a l'Ermita del Rocío, Almonte

En 'Ferdy' iniciant el seu viatge solidari que el portarà de Roses a l'Ermita del Rocío, a la província de Huelva

El regidor d’Esports de Roses, Juan M. Fernández, en ‘Ferdy’ ha sortit de Roses per cobrir la primera etapa de les 8 previstes fins a Almonte, Huelva, per visitar la Verge del Rocío en un viatge solidari en bicicleta a favor de la Fundació Roses Contra el Càncer

De Roses a l'Ermita del Rocío
En ‘Ferdy’ iniciant el seu viatge solidari que el portarà de Roses a l’Ermita del Rocío, a la província de Huelva

Per tercer any consecutiu el regidor d’Esports de Roses, Juan Fernández, conegut per tothom com en ‘Ferdy’, ha emprés, passades les 6 d’aquest matí i quan ja començava a clarejar, la seva aventura solidària en bicicleta a favors de la Fundació Roses Contra el Càncer. Un viatge pedalant que el portarà de Roses a Almonte (Huelva), per visitar la Verge del Rocío, després de recórrer, aproximadament, 1.500 km.

Una tercera aventura solidària després de la realitzada de Roses a Sevilla al 2015, i la portada a terme l’any passat de Roses a Santiago de Compostela.

En ‘Ferdy’ no ha dormit en tota la nit “és el que passa quan saps que has de sortir de viatge, i més si ho fas en bicicleta, però és normal”, ha dit mentre esmorzava i preparava tots els estris per posar-se en marxa.

Físicament es troba “una mica cansat, perquè he estat tota la setmana refredat i, a més, no he pogut entrenar des de fa dues setmanes”, ha dit, assenyalant amb el seu característic optimisme que “amb els 8 dies que tinc per davant ja agafaré la forma”.

I si físicament no es troba al 100 x 100, anímicament està pletòric, “sí, ahir a la nit vaig rebre uns missatges del meu nebot i la meva cunyada que em van posar les piles, i si ja les tenies carregades encara les han carregat més”.
La seva cunyada es la Carmen Del Angel, una pacient oncològica per la qual si l’any passat “vaig fer un oferiment d’uns estendards de dos amics pels santuaris religiosos que vaig passar, enguany portaré un mocador d’ella per rentar-li la cara a la Verge del Rocío per veure si ens dóna molta sort i molta salut”, ha afirmat en ‘Ferdy’ mentre es  posava el mocador al coll.

El regidor d’Esports de l’Ajuntament de Roses té previst avui fer uns 170 quilòmetres amb la idea d’arribar a Sant Boi de Llobregat, on farà nit. Gairebé 200 km en les que recordem anirà arrossegant un remolc on porta un petit carro “amb dues mudes de recanvi, una altra de vestir, recanvis de la bicicleta, 6 càmeres per a les punxades, eines, i recanvis també del remolc”. Tot ho porta dins de dues motxilles, “per si s’espatlla el remolc poder posar-les en el porta paquets, ja que l’any passat vaig estar a punt de no acabar el viatge perquè es va espatllar, i avui si es trenca ho deixaré, posaré les motxilles a la bici i a continuar pedalant”, ha explicat Juan Fernández.

Aquesta és la ruta prevista de la primera de les vuit etapes previstes de Roses a Almonte:

Roses (Girona) – Sant Boi de Llobregat (Barcelona) – 173 km aprox:

Roses – Fortià – Vilamalla – Bàscara – Medinyà – Girona – Riudellots de la Selva – Sils – La Batlloria – Sant Celoni – Llinàs del Vallès – Montcada i Reixach – Santa Coloma de Gramenet-Sant Andreu-Barcelona- Sant Boi de Llobregat.

40 entitats, empreses i ciutadans ja col·laboren en aquest tercer viatge solidari d’en ‘Ferdy’ de Roses a Almonte

Abans de sortir de viatge amb la seva bicicleta ja són uns quants vilatans i empreses que han volgut posar el seu gra de sorra en favor de la Fundació Roses Contra el Càncer comprant quilòmetres a 2 euros. Una solidaritat que encara continua, ja que es poden continuar adquirint km per aquesta causa solidària a benefici de la Fundació Roses Contra el Càncer.
Les aportacios es poden fer amb un ingrés al compte bancari ES 3100810213330001631271 (fent constar “Viatge Solidari”) o com cada any, directament a la seu de la Fundació ( c/ Pescadors, 13 ) o bé a la Drogueria Ferdy (Gran Via Pau Casals, 167) de Roses.

EMPRESES i PERSONES COL·LABORADORES DEL TERCER VIATGE SOLIDARI D’EN ‘FERDY’
Baldrick & Munitz S.L. Xavi Buixò
Hotel Casa del Mar Carles Fortiana
Club Ciclista Roses Andrés Rodríguez (Boquerón)
Lídia Espigol Família Mayoral
Miguel Ángel Fernández Joanet Gracia
Pilar Hérnandez Mª Carmen Alonso
Pere Juanola Francis Fernández
Anònim Aurel Ratrojo
Restaurant Santa Llúcia Joan Ripoll
Roses Exprès Anònim
Farmàcia Marta Bosch Sara Guez
Reformas José Maria Fernández José Mª Velasco
Francesc Ferrer Família Alabert Marcó
Motos Soler Restaurant Caimán
Nautilus Submarino Calzados Montse
Peixos Marplà Clara López Navalón
Construcciones Quintana Auto Peira
Germans Cañada Piscines Gutiérrez
Las Golondrinas José Fernández
Roses Retolació Bicis a Punt
VILADEROSES.CAT publicarà la crònica diaria d’aquest tercer viatge solidari d’en Ferdy en bicicleta a favor de la Fundació Roses Contra el Càncer