En Ferdy viu “una etapa genial” tot i patir una punxada i la pluja durant tota l’etapa

De Roses a Santiago de Compostela en bicicleta

La bicicleta d'en Ferdy mentre reparava la roda punxada

En Ferdy ha de desviar la seva ruta i en lloc d’arribar a Poliente, com estava previst, ho fa a Medina de Pomar, Burgos

De Roses a Santiago de Compostela en bicicleta
Ferdy amb les muntanyes nevades al seu darrera

“De puta mare, cada dia em trobo millor, i ara més ja que almenys m’he aprimat 100 grams i estic com una moto”, va dir en Ferdy,amb la seva manera característica de dir les coses, un cop es va instal·lar a la pensió de Medina de Pomar, població al nord de la província de Burgos, que va ser el final de la cinquena etapa del seu viatge solidari de Roses a Santiago de Compostela a benefici de la Fundació Roses contra el Càncer.
Va viure, va dir, “una etapa genial, sense res de trànsit, tot el dia plovent, però a mi l’aigua no em molesta, em toca la pera el vent, però l’aigua no, i avui –per ahir- no he tingut gens de vent”, va explicar Juan M. Fernández. L’únic que va lamentar va ser  “no tenir ningú amb el qui xerrar”.

El ciclista solitari i solidari després de reparar el carro “posant-li unes brides per a que no s’obri durant el trajecte”, va sortir de Logronyo a les 8:15 hores, plovent, “volia sortir a les 7, però plovia molt i com no havia molta llum de dia era una mica perillós, i quan he vist que no plovia tant he sortit, sense esmorzar ni res”.

I sense esmorzar s’ha posat en ruta en direcció, en principi, a Polientes, Burgos, i a les tres hores, sobre les 11, “m’he parat sota un balcó, ja que continuava plovent, de la casa d’un poble que no sé com es diu, i m’he menjat una barreta energètica tranquil·lament amb una mica d’aigua”

I més de dues hores després, ja en la província de Burgos, pels voltants del poble i sense parar de ploure “i de nevar a les muntanyes que veia l’horitzó”, sobre les 13:30 hores, es va tornar a parar, ara sí, per menjar “al costat d’un benzinera, he demanat una paella mixta que no ha tingut res a veure amb les que fa la meva dona i la meva sogra, però bé, si tens gana tot està bo”.

I una hora després, “com en una jornada laboral”, s’ha tornat a posar en marxa, i ha estat quan arribat a una altra gasolinera, a prop del poble d’Oña, “quan un noi m’ha preguntat que cap a on anava, dient-me que per la ruta que tenia previst fer –estava previst arribar a Poliente- no trobaria allotjament i que tirés cap al nord, cap a Medina de Pomar, i aquí he arribat”.

Punxada a 15 km de Medina de Pomar i un bon sopar per recuperar forces

De Roses a Santiago de Compostela en bicicleta
La bicicleta d’en Ferdy mentre reparava la roda punxada

Sí, després de 131 km i cremar 5.188 va arribar a aquesta població del nord de Burgos mullat, “calat fins als ossos però content, perquè ha estat una etapa molt maca, de ciclisme pur”, va assenyalar en Ferdy, tot i que a 15 km de Medina va patir una punxada a la roda davantera. Un contratemps insignificant per a en Ferdy, que per celebrar la bona etapa que va viure es va cruspir per sopar una taula d’embotits, una amanida, un plat mixt de aletes de pollastre i orelles de porc, i per a postres un arròs amb llet.

Sens dubte, la millor manera de recuperar les calories perdudes.

I avui, el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Roses té previst recórrer els 89 km que separen Medina de Pomar ha sortit en direcció a Torrelavega, destí de la sisena etapa, “tot i que segurament, si tot va bé, passaré de llarg en direcció Cangas d’Onís”.

EMPRESES i PERSONES COL·LABORADORES
Publimas Tren de Roses
Instal·lacions Aurel Rastrojo Reformes i Construccions José Mª Fernández
Drogueria Ferdy Peixos Raul Caner S.L.
Gres-K Planet DJ Xavi Buixò
Motos Soler Empordà TV
Hotel Casa del Mar Planxisteria Joan Ripoll
José Mª Velasco Restaurant Mas Palou
Farmacia Marta Bosch Fusteria Joan Andreu
Can Cairó Bicis a Punt
Terraza Grup Finques Berni
Calçats Montse Bistrot del Mar
Família Alabert Marcó Els Blaus de Roses
Anxoves de Roses Fan de Marc Márquez
Rètols Empordà Bar El Informal
viladeroses.cat informarà diàriament d’aquest viatge solidari d’en Ferdy

Ruta prevista:

  • 1ª Etapa: Roses-Sabadell – 158 km (Finalment Montserrat – 194 km)
  • 2ª Etapa: Sabadell – Lleida – 140 km
  • 3ª Etapa: Lleida – Saragossa – 142 km
  • 4ª Etapa: Saragossa –Logronyo – 175 km
  • 5ª Etapa: Logronyo – Polientes (Burgos) – 171 km (Finalment Medina de Pomar (131 km)
  • 6ª Etapa: Polientes – Torrelavega (Cantabria) – 99,1 km
  • 7ª Etapa: Torrelavega – Cangas de Onís (Asturias) – 111 km
  • 8ª Etapa: Cangas de Onís – Luarca (Asturias) – 154 km
  • 9ª Etapa: Luarca – Mondoñedo (Galícia) – 91,2 km
  • 10ª Etapa: Mondoñedo – Santiago de Compostela – 131 km