Ferdy viu un final d’etapa molt complicat que gairebé li costa no trobar lloc per dormir

De Roses a Santiago de Compostela en bicicleta

Fedy a dalt de l'Alt de Cabruñana

El regidor d’Esports de Roses , Juan M. Fernández, Ferdy, arriba a Trevías, poble d’Asturies, ben entrada la nit

De Roses a Santiago de Compostela en bicicleta
Ferdy a dalt de l’Alt de Cabruñana

Va sortir Juan M. Fernández, en Ferdy ben d’hora de Cangas d’Onís, en la que era la vuitena etapa del seu viatge solidari de Roses a Santiago de Compostela a benefici de la Fundació Roses contra el Càncer. Una etapa “amb una mica de vent fins a Oviedo, però sobretot amb molta fred, però pel demès, ben tranquila”. I en Ferdy va seguir la seva rutina de sempre, va esmorzar una barreta energètica amb una mica d’aigua a mig matí. Al migdia va parar en un bar de carretera per dinar, per tot seguit continuar la seva ruta, sempre per una carretera secundària passant per les següents poblacions: Fuensanta, Nava, Noreña de Siero, la capital d’Oviedo, Grado, Comellana i Salas. D’aquí a Luarca, el destí d’aquesta vuitena etapa només hi ha uns 60 kms. Eren poc més de les 5 de la tarda. Tot anava bé, excepte la fred, “pitjor que els dies anteriors quan anava envoltat de neu”, i el recorregut, “un autèntic trencames”, va dir.

I quan feia 12 km que havia deixat enrere Salas arriba als peu del Port de muntanya La Espina, un port que té dues carreteres, la nova i la vella. I Juan M. Fernádez va decidir tirar per la novaperquè a la vegada era més curta, només 11 km per 14 la vella”.

I va començar a pujar, “i quan portava més de la meitat del port uns operaris em van dir que no es podia pujar perquè havia hagut un despreniment de terra. Doncs he hagut de baixar i pujar per l’altra carretera”. Ja eren més de les 7 de la tarda, per tant, va pensar que quan arribés a dalt faria nit, ja que era massa tard per recórrer el més de 40 km “per carretera d’alta muntanya per arribar-hi, però quan he coronat el Port no havia allotjament. Llavors no m’ha quedat més remei que tirar endavant fins trobar un lloc on dormir”.

Lloc que no ha trobat fins passar uns quants municipis fins arribar a un on la gent que m’he trobar al carrer m’han dit que a 14 quilòmetres estava Trevías, on hi ha un hotel, el que no m’han assegurat és que estigués obert”, va dir el regidor d’Esports de Roses.

Portava uns 10 quilòmetres quan va baixar el Port de La Espina, i li quedaven 14 més, però “finalment he arribat, estava obert i m’han tractat fenomenalment, i ara estic sobre el llit rebentat, amb molta fred”, va dir un cop instal·lat a l’hotel i abans d’anar-se’n “a ficar-me a la dutxa a veure si entro en calor”.

En Ferdy, que es va quedar a 14 km del final que hi havia previst en aquesta jornada, el poble de Luarca, i que va pedalar uns “160 km em marca el cronòmetre”, va afirmar que avui tenia previst sortir a la mateixa hora de sempre, “al voltant de les 8 del matí per anar en direcció a Mondoñedo”, ja en terres galleges, final previst de la novena etapa del seu viatge.

EMPRESES i PERSONES COL·LABORADORES
Publimas Tren de Roses
Instal·lacions Aurel Rastrojo Reformes i Construccions José Mª Fernández
Drogueria Ferdy Peixos Raul Caner S.L.
Gres-K Planet DJ Xavi Buixò
Motos Soler Empordà TV
Hotel Casa del Mar Planxisteria Joan Ripoll
José Mª Velasco Restaurant Mas Palou
Farmacia Marta Bosch Fusteria Joan Andreu
Can Cairó Bicis a Punt
Terraza Grup Finques Berni
Calçats Montse Bistrot del Mar
Família Alabert Mairó Els Blaus de Roses
Anxoves de Roses Camporama S.L. PVC i Alumini – Cervera
Rètols Empordà Bar El Informal
Immobiliaria Santos Juan Fernández Hita
(Vanesa) Cortijo Marañon- Medina de Pomar Serralleria Giner Solà
Miguel Ángel Fernández Restaurant el Caiman
viladeroses.cat informarà diàriament d’aquest viatge solidari d’en Ferdy

Ruta prevista i realitzada:

  • 1ª Etapa: Roses-Sabadell – 158 km (Finalment Montserrat – 194 km)
  • 2ª Etapa: Sabadell – Lleida – 140 km
  • 3ª Etapa: Lleida – Saragossa – 142 km
  • 4ª Etapa: Saragossa –Logronyo – 175 km
  • 5ª Etapa: Logronyo – Polientes (Burgos) – 171 km (Finalment Medina de Pomar (131 km)
  • 6ª Etapa: Polientes – Torrelavega (Cantabria) – 99,1 km (Finalment Medina de Pomar – San Vicente de la Barquera (146 km)
  • 7ª Etapa: Torrelavega – Cangas de Onís (Asturias) – 111 km (Finalment San Vicente de la Barquera – Cangas d’Onís – 93 km)
  • 8ª Etapa: Cangas de Onís – Luarca (Asturias) – 154 km (Finalment Trevías – 160 km)
  • 9ª Etapa: Luarca – Mondoñedo (Galícia) – 91,2 km
  • 10ª Etapa: Mondoñedo – Santiago de Compostela – 131 km