Ferran Adrià, l’Institut Ramon Muntaner i la Cobla Els Rossinyolets guanyadors del premis Empordà 2014

Consell Comarcal de l'Alt Empordà

Ferrran Roqué, a la dreta, en els jardins del Consell Comarcal de l'Alt Empordà durant els Premis Empordà 2014 / arxiu

Aquests premis Empordà es lliuren durant la celebració del Dia de la Comarca, emmarcat dins els actes de les Fires i Festes de la Santa Creu de Figueres

Premis Empordà 2014
Els guardonats amb les autoritats

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà ha lliurat aquest migdia els Premis Empordà 2014, amb motiu de la celebració del Dia de la Comarca i en el transcurs d’un acte que aquest any s’ha celebrat novament a la sala de plens de la institució. En la seva 21ena edició, els Premis Empordà s’han concedit a les següents persones i entitats:

El premi Indiketa té com a finalitat guardonar aquella persona o entitat que ha destacat per la divulgació i manteniment de les arrels pròpies de la comarca i de les tradicions en tots els seus àmbits i expressions. El premi d’aquest any és per a la cobla Els Rossinyolets de Castelló d’Empúries.

El premi Pastor es concedeix a la persona o entitat que ha destacat per potenciar algun aspecte econòmic o social de la comarca. Per aquest motiu, enguany s’ha atorgat a l’Institut Ramon Muntaner de Figueres, coincidint amb el 175è aniversari de la seva creació. Francesc Canet, director del centre ha estat l’encarregat de recollir el premi

El premi Sirena es dóna a aquella persona o entitat que ha destacat pel foment de la projecció exterior de la comarca. En aquesta ocasió s’ha guardonat el cuiner Ferran Adrià.

El premi Tramuntana, que es concedeix a la persona o entitat que ha sobresortit en la conservació del medi natural, enguany ha quedat desert en no haver-se presentar cap candidatura.

A l’acte hi ha assistit el president del Consell Comarcal, Xavier Sanllehí, l’alcaldessa de Figueres, Marta Felip, i el director territorial del departament d’Empresa i Ocupació, Ferran Roquer, juntament amb alcaldes, consellers comarcal i regidors de la comarca.