Fes punta al llapis i deixa lliure a Ca l’Anita de Roses la teva creativitat

Fes punta al llapis a Ca l’Anita de Roses
Carles Bros amb una de les seves obres de l'exposició 'Fes punta al llapis': un encenall de metall

Carles Bros inaugura a l’equipament cultural de Ca l’Anita la seva exposició itinerant ‘Fes punta al llapis’, convidant a tothom a fer-ho per escriure, dibuixar un nou projecte, aventura o idea

Fes punta al llapis a Ca l’Anita de Roses
Carles Bros amb una de les seves obres de l’exposició ‘Fes punta al llapis’: un encenall de metall

‘Fes punta al llapis’ és un conjunt d’escultures i pintures que l’artista Carles Bros, conegut per pintar el mural marítim més gran del món al port de Llançà, va inaugurar el passat dissabte a l’equipament cultural de Ca l’Anita.
‘Fes punta al llapis’ és un projecte que va nèixer fa una mica més de dos anys, quan l’artista, després de fer punta a un llapis “vaig recuperar l’encenall que vaig llençar a la paperera me’l vaig posar al davant i vaig escriure”. I el que va escriure va ser un petit text que el va voler reproduir una de les parets de la sala d’exposicions de Ca l’Anita, i que diu el següent:

“Fes punta al llapis.
Observa, pren-te el teu temps i si t’emociones fes punta al llapis.
Escriu el teu nou projecte, la teva nova idea, la teva nova aventura.
De l’ull al cor, del cor al cervell i del cervell a la mà per donar ordre d’escriure o dibuixar.
No et fiïs mai de la llum, ni de la memòria.
Fes punta al llapis”.

Aquesta exposició acull escultures fetes amb planxa metàl·lica i diferents pintures, i totes amb un mateix tema: les formes sorgides dels encenalls i del grafit al moment d’utilitzat la maquineta per treure punta al llapis. Làmines de restes de fusta fetes metall i de mina del llapis que li donen, segons Carles Bros, una doble lectura  a l’exposició.
La primera que “es tracta d’una cosa tan humana que tots hem fet, com és fer punta a un llapis i que esperem que no es perdi mai per culpa de l’ús de les noves tecnologies”. I la segona “és que del grafit que procedeix del carboni i amb el qual es fabrica la mina del llapis, han trobat una composició d’àtoms amb la que s’està investigant per substituir el plàstic, de tal manera que sembla que el grafit és el futur”, va dir l’artista.

A la mostra hi un apartat amb llapis, maquinetes i un llibre per a que els visitants facin punta a un per després escriure el que els ha inspirat l’encenall que els ha sortit.

I l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, convidada per Carles Bros, va fer punta a un llapis desvetllant que “m’ha sortit una corona, reial, sense tancar, mal girbada”, i que li va fer pensar, tot i reconeixent que podia ser políticament incorrecte, “en la corona actual, trencada, buida, sense mires… Què voleu que us digui, tot em porta al mateix lloc”.

L’exposició ‘Fes punta al llapis’ es complementa amb dues activitats que tindran lloc el proper dissabte, 7 d’abril.
La primera es tracta d’un taller familiar que es portarà a terme al matí d’11 a 13:30 hores, i la segona una visita guiada per l’exposició, prevista per les 18 hores, on el propi artista explicarà la seva obra..
La mostra romandrà a Ca l’Anita fins al 22 d’abril, podent-se visitar de dilluns a divendres de 10 a 14 h i de 17 a 20 hores. I els dissabtes  diumenges i festius de 12 a 14 h i de 17 a 20 h.