Cinema a la Fresca

La festa continua sent l’única protagonista del Carnaval de Roses

Carnaval de Roses 2017
Un petit participant a la desfilada infantil de dissabte del Carnaval de Roses

El comportament dels participants de la festa de disfresses de Roses va tornar a ser divertit, cívic i ple de bon ambient

Carnaval de Roses 2017
Un petit participant a la desfilada infantil de dissabte del Carnaval de Roses

Seguint el decret que va imposar el Rei Carnestoltes el dia de la inauguració del Carnaval de Roses, quan va demanar que volia  una festa plena de bon ambient, de diversió, de gent alegre amb ganes de passar-ho bé, i amb un comportament exemplar, tothom ho està complint. I ho està fent de tal manera que la festa, entesa com una reunió de persones per celebrar un esdeveniment o divertir-se, acompanyats de música, menjar, ball i beguda, és l´única protagonista del Carnaval de Roses.

Una festa a la que meteorologia en forma d’agradable temperatura es va afegir per acompanyar als milers de participants de la desfilada infantil. Fins i tot, la tramuntana va treure el peu del gas i no va bufar amb la força del dia anterior.

I el comportament de les colles al port va ser correcte. Cap incidència a ressenyar. Només cal desitjar una ràpida recuperació al jove que va caure de la seva carrossa quan aquesta va arrancar. Una caiguda que, al produir-se en una mala postura, li va provocar una fissura en una costella. Si aconsegueix despistar als metges i als seus pares aquest noi avui serà a la desfilada d’aquest diumenge.

Desfilada gens fuïda i molta separació entre colla i colla

I com no tot són flors i violes, cal remarcar la nul·la fluidessa de la desfilada. Una de les peticions del departament de Festes a les colles i que surt reflectida en els Manaments del Carnaval de Roses 2017, és que un cop iniciada la passada, les colles hauran de desfilar en el sentit de la marxa, a un ritme constant, sense parades i deixant una separació màxima de 5 metres entre colla i colla.
Doncs bé, no van ser 5 metres el que hi ha haver de separació, sinó més de 200. Sí, no exagerem, més de 200 metres.
A l’alçada de la plaça Sant Pere, la distància era de 50 metres, els conductors es queixaven que ningú de l’organització cridava l’atenció als participants de la rua que anaven sense carrossa per a que mantinguessin el ritme constant. “S’aturen constantment i no puc tirar endavant per por a atropellar-los”, es va queixar un dels conductors.

Vam preguntar als voluntaris de l’organització i van dir, en un actitud passiva que “no ens fan cas”.

En arribar a la rotonda del port va entrar una carrossa, i no va ser fins a 5 minuts després (si diem 6 tampoc mentiríem) que no va aparèixer per la rotonda de la Riera de la Quana la següent carrossa que va anar al moll. Si tenim en compte que entre totes dues rotondes (port-riera Quana) hi ha uns 150 metres i el temps que va transcorre, la separació entre les carrosses va ser de més de 200 metres.

I avui la gran desfilada de diumenge, lliurament premis del concurs i coronació del Reis del Carnaval de Roses 2018

A les 12 del migdia està previst l’inici de la gran desfilada de diumenge. Ja a la tarda, a les 18 hores se celebrarà un concert a l’envelat de la plaça Frederic Rahola a càrrec de l’Orquestra Maravella.
Una hora més tard, al mateix envelat es desvetllaran els guanyadors del concurs de disfresses, carrossa i coreografia, i es coronaran els Reis del Carnaval de Roses 2018.

Tot seguit, continuarà el ball amb l’orquestra Maravella. I aquest diumenge de Carnaval acabarà amb més música, la que posarà la discomòbil Gres-K Planet a la Sala Polivalent (pista annexa) del Pavelló Municipal d’Esports.

[fsg_gallery id=”291″]