Festa Major, barraques menors

CS Roses vol que les Barraques de la Festa Major esdevinguin un trampolí per als músics locals
Festa Major de Roses 2018
Les Barraques esdevenen un punt neuràlgic de la Festa Major de Roses

Que la Festa Major és una data molt importat a qualsevol poble, vila o ciutat del país és un fet prou sabut per tothom. A Roses podem presumir de dues grans festes. La Festa Major d’estiu i el Carnaval, que esdevé la festa grossa del municipi.

Així i tot, per les dates, les connotacions culturals i de tradició que té, no podem menysprear la Festa Major, com tampoc, des de fa uns anys,  les ja tradicionals Barraques ubicades a l’antic càmping Bahia, amb les atraccions dels firaires i els seus respectius concerts.

Aquest any, però, els èxits de públic i de crítica que aquestes barraques anaven conreant edició rere edició s’ha vist enfosquida per una programació, no direm dolenta, però sí es pot afirmar que no ha complert les expectatives del públic.

L’encant de les Barraques de Roses és que no només són una cosa per a joves, sinó que atrau molta més gent de totes les edats per a les característiques dels seus xiringuitos, que durant una setmana es converteixen en unes terrasses a la fresca on tota la família pot gaudir d’una estona d’esbarjo i diversió amanida per concerts en viu.

Pot semblar que fer una programació de concerts és una cosa fàcil i que la música només és un acompanyament per a la festa, però no és així. La música, i en especial els concerts mouen a molta gent ja no només de la mateixa ciutat, sinó de la resta de la comarca, o més lluny, que visita el municipi si la festa té una programació el suficientment atractiva.

Però, aquest any no ha estat així. Tot i que va començar amb bon preu amb el concert de Zoo, la resta de dies no van estar a l’alçada, i no perquè la qualitat dels grups no fos bona sinó perquè no era el que la gent demanava i perquè, cal dir-ho, Castelló d’Empúries sí que van fer aconseguir oferir el tipus de música que el públic reclamava.

Està clar que és molt difícil agradar a tothom i encertar-la sempre quan es programa qualsevol activitat. El problema no hauria estat més greu si no fos per la manca d’autocrítica i de reconèixer els errors per part de la regidoria de Festes.
Equivocar-se és humà. No passa res.
I si per un quelcom motiu els concerts de Barraques no han aconseguit ser l’èxit de públic de les passades edicions cal analitzar on està el problema, fer autocrítica i intentar millorar de cares a l’any que ve.

Per fer el salt definitiu i ser un referent a la comarca i més enllà, les Barraques de Roses han de decidir que volen ser. O un producte d’autoconsum per a la gent del poble, i un punt de trobada dels 4 amics de sempre, per passar una estona divertida i poder xerrar en tranquil·litat, o ser un referent de la Festa Major, on els principals protagonistes siguin la diversió i la bona programació musical, durant una època, l’estiu, per tal d’atraure el màxim de públic possible a les Barraques i a la Vila.

Xavi Gorro
Promotor d’esdeveniments

Exit mobile version