Festival de dansa a Roses per donar d’esmorzar als nens i nenes de Conakry, capital de Guinea

Festival de dansa Guinea Conakry
L’Associació d’Amics de Guinea Conakry organitza des de fa molt anys un festival de dansa al Teatre Municipal de Roses / Foto: arxiu

Un any més l’Associació d’Amics de Guinea Conakry organitza un festival de dansa en favor de la mainada de La Cité de la Solidarité

Festival de dansa Guinea Conakry
L’Associació d’Amics de Guinea Conakry organitza des de fa molt anys un festival de dansa al Teatre Municipal de Roses / Foto: arxiu

L’Associació d’Amics de Guinea Conakry és una entitat de Roses, fundada per Núria Marés, dedicada a recaptar diners per donar d’esmorzar als més de 300 nens i nenes de “La Cité de la Solidarité”, una antiga caserna l’exèrcit francès, ubicada a Conakry, la capitat de Guinea, on sobreviuen un bon nombre de famílies amb disminucions físiques.
I el diners que recapten ho fan mitjançant un Festival de Dansa a l’hivern, un Concert de Corals a la primavera i un dinar degustació a la tardor. Aquesta última activitat, que és la que més implicació hi ha per part dels locals de restauració i els ciutadans de Roses, no es porta a terme des de fa dos anys a causa de “no tenir un lloc proper a on la hem fet sempre, la Sala SUF, durant la Festa d’Entitats”, ha afirmat la presidenta de l’associació, Maria Bohigas.

Així, que el concert ofert per corals de Roses i Figueres a l’abril de l’any passat va ser el darrer acte organitzat en favor de la mainada més necessitada de Conakry.

I gairebé un any després, aquest diumenge 15 de gener, l’Associació d’Amics de Guinea Conakry organitzarà un nou Festival de Dansa que se celebrarà al Teatre Municipal de Roses, que s’iniciarà a les 18 hores.

Un Festival en el que està previst “l’actuació de l’Escola de Ball Sara i Anna García i de l’Acadèmia de Dansa Danny’s”, ha avançat Bohigas, assenyalant que “el donatiu de l’entrada, que són 6 euros, es repartiran uns números per participar en el sorteig de diferents de lots, alguns de joguines i d’altres de menjar”.

A més, al vestíbul del teatre hi haurà a la venda el llibre de la Núria Marés, on s’explica el com i el perquè va néixer l’Associació d’Amics de Guinea Conakry de Roses.