El Festival Drons N’Roses agafa volada internacional

Festival Drons N’Roses
Foto guanyadora del II Memorial Jordi Velasco

Gairebé un centenar de pilots i una cinquantena de fotògrafs de drons d’arreu Europa participen el II Festival Drons N’Roses

Festival Drons N’Roses
Foto guanyadora del II Memorial Jordi Velasco

Per la quantitat de gent que va participar, 96 pilots i una cinquantena de fotògrafs i professionals de l’audiovisual, per la difusió del patrimoni històric i paisatgístic de Roses que es va realitzar a través de les xarxes socials, la valoració que es fa de la segona edició del Festival Drons N’Roses “és de 10 sobre 10”, va manifestar Carles Pàramo, el regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Roses, organitzador de l’esdeveniment. Un festival que després del primer any, “quan és va materialitzar una idea proposada per en David Mas, s’ha consolidat en la seva segona edició, agafant una volada internacional, ja que han hagut participants provinents d’arreu Europa”, va dir Pàramo.
Un festival pioner que barreja història, en celebrar-se en un recinte emmurallat de més de 3.000 d’història, amb la tecnologia punta dels drons, que s’ha de millorar, “en el sentit que la gent que entri a la Ciutadella per assistir al Festival Drons N’Roses no facin només d’espectadors, que puguin interactuar, és dir que passin de ser espectadors a ser protagonistes”, va dir el regidor.

I sota aquesta premissa, el principal impulsor d’aquest esdeveniment, David Mas, va afirmar que l’any vinent hi haurà una tercera fila. “A la primera és a on van els pilots, a la segona els jutges, i crearem una tercera per al públic, el qual mitjançant les ulleres que porten els pilots serà com si pilotessin ells”.

Festival internacional, però els millors són els de casa

La 2ª edició del Festival Drons N’Roses va més enllà de les nostres fronteres per a participants respecte, però els millors fotògrafs amb drons són els de casa si ens atenen a les dues edicions celebrades fins al moment. Recordem que a la primera, Vicenç Asensio, de Vilajuïga, va guanyar el Memorial Jordi Velasco. Enguany no ha pogut ser, i s’ha hagut de conformar amb els 250 euros de premi per la segona posició a la categoria de Patrimoni.

I el rosinc Jona Fernández de la Productora Almanegra Audiovisual de Roses, es va emportar 600 euros en guanyar a la categoria de Paisatge, amb una foto espectacular del litoral rosinc, concretament de la platja Almadrava en primer terme i Canyelles Petites, en un segon pla.

Memorial Jordi Velasco

Francesc Perarnau, provinent del municipi baixempordanés de La Pera va ser el guanyador a la categoria Creativa, Premi Especial Memorial Jordi Velasco, creat en homenatge a aquest fotògraf rosinc que va morir l’11 de maig del 2012, a l’edat de 28 anys, en un accident d’avioneta mentre treballava.

Perarnau va aconseguir el premi, dotat amb mil euros, per una foto realitzada en una cala natural del Cap de Creus, el qual va explicar com va aconseguir la foto en assenyalar que “anàva amb el meu fill buscant a Wally, quan vam veure una cala i vam baixar, i vam trobar un fons de mar brutal, i com una de les normes és que no veiessin les cares, li vaig posar una màscara al meu fill i vaig fer la foto, que ha tingut la sort de sortir guanyadora.

Per a en Francesc Perarnau, la celebració del Drons N’Roses  “és fantàstic, vaig a tots els actes que puc sobre drons i aquest festival és dels que més m’ha agradat perquè m’he divertit sense pensar en les lleis de vol, que està tot molt controlat, i la veritat que he gaudit molt. Un gran encert la seva organització, va cloure assegurant “tornar l’any vinent si res m’ho impedeix”.

Per altra banda, destacar que Ruben Lojo va ser el guanyador del concurs ‘Buscant a Wally’.